Vitalij Milonov: "Homosexualita je život v projektu zla"

6. 2. 2014

čas čtení 5 minut



Britská televizní stanice Channel Four ve středu vysílala dokumentární film z Ruska, v němž ukázala, že homosexuálové v Rusku jsou terorizováni a mučeni aktivisty z ultrapravicových organizací, zatímco státní orgány zůstávají v nečinnosti. Zpravodajství Channel Four News k tomu mj. z Petrohradu interviewovalo Vitalije Milonova, vlivného současného ruského politika a autora antihomosexuálních zákonů. Rozhovor doporučujeme bedlivé pozornosti čtenářů. Je jedním z četných důkazů této doby, že představovat si, jak to činí někteří Češi, že dnešní Rusko ohrožuje Českou republiku "komunismem", je poněkud zastaralé. Pokud dnešní Rusko ČR něčím ohrožuje, jak vyplývá z pozoruhodného rozhovoru s dnešním čelným ruským politikem, bude to asi přece jen něco poněkud jiného, poznamenává Jan Čulík:


Jon Snow, moderátor Channel Four News: Hovoříme nyní z Petrohradu s politikem Vitalijem Milonovem, tvůrcem nových protihomosexuálních zákonů v Rusku. Pane Milonove, děkujeme za váš čas. Mohu vám ocitovat názor kněze Sergeje Rybka z naší reportáže, že "tam, kde se dovolí homosexualita, pokvete i pedofilie." Souhlasíte s tím?

Vitalij Milonov: Pro mě je velmi zvláštní podílet se na levné postsovětské propagandě, kterou šíří vaše televize, víte. Jestliže chce hovořit o takzvaných právech homosexuálů, alespoň musíte použít přesné informace. Pan Sergej Rybko není oficiálním představitelem ruské pravoslavné církve. Jasně, když chcete mít nějaký děsivý film o životě homosexuálů v Rusku, to se vám podařilo. Je ale nutno zabývat se realitou. Samozřejmě, můžete si nasbírat pár cizoložníků, zvrhlíky, a můžete nám kázat, že hřích je normální. Že nemorální život je normální. Myslím, že většina britských křesťanů a muslimů také by s vámi vůbec nesouhlasila. A samozřejmě, vy sami jste naprosto v klidu, že jste vyvraždili spoustu Srbů v Kosovu, podporovali jste tam albánské fašisty - -

Jon Snow: Pane Milonove - -

Milonov: OK, OK. Mluvíte o lidských právech. Odvolejte svá vojska z Kosova. Přestaňte vraždit lidi v Sýrii. Pak budete mít právo mluvit o lidských právech v Rusku --

Jon Snow: Mluvme prosím ale o homosexualitě. My jsme si tyhle záběry nevymysleli.

Milonov: Já se nezajímám o cizoložníky!

Jon Snow: My jsme si nevymysleli tyhle záběry, na nichž násilnící mlátí homosexuály jen proto, že jsou to homosexuálové. To se stalo. Ty internetové stránky existují. Lákají homosexuály do pasti. Tam jsou zmláceni a úřady proti tomu nedělají nic.

Milonov: Tuhle lež si povídejte svým posluchačům, OK? V Rusku jsou tyhle organizace zakázány. Tyhle skupiny mlátí kohokoliv. Jsou to nezaměstnaní. A ti aktivisté jsou zatčeni. Není to jako v Británii, kde podporujete vrahy křesťanů ve střední Evropě. Kde vraždíte spoustu křesťanů na Balkáně. A k tomuhle vraždění jste se nepřiznali.

Jon Snow: Vyřídíte panu Putinovi, že jeho země se vymkla z kloubů? Že není schopen kontrolovat internet?

Milonov: Vy chráníte takzvaná práva homosexuálů. Můžete mi říci, o jaká práva jde?

Jon Snow: Práva dospělých lidí scházet se a mít spolu styky. Stejná práva, jaká mají heterosexuálové a vy i já. Vy také.

Milonov: Chcete snad říct, že mají mít právo adoptovat děti?

Jon Snow: Takže vy naznačujete, že homosexuálové jsou pedofilové?

Milonov: Možná máte nějaký problém s ušima. Řekl jsem to snad?

Jon Snow: Právě jste se mě zeptal -

Milonov: Je to lež!

Jon Snow: Vy jste se mě právě zeptal, jestli mají homosexuálové právo napadat malé děti. To naznačuje, že spojujete homosexualitu s pedofilií. Věříte, že existuje vazba mezi homosexualitou a pedofilií?

Milonov: Když člověk začne používat drogy, bude používat nejrůznější drogy. Když legalizujete hřích, legalizujete tím jakýkoliv hřích. Přeju všem rodinám v Británii i v Rusku, aby to byly zdravé rodiny. Chci, aby každé dítě bylo vychováno matkou a otcem. A věřte mi, vy nemáte právo měnit význam pojmu "rodina". Rodina je pouze matka a otec. To řekl Bůh. Chcete-li žít v projektech zla, můžete to dělat. Nevykládejte nám ale, že je to normální. My se nezajímáme o soukromý život osob v Rusku.

Jon Snow: Pane Milonove, myslím, že jste to vysvětlil velmi jasně.

Milonov: Nezajímáme se ani o zoofilii ani o další variace soukromého života.

Jon Snow: Pane Milonove, skončíme, myslím, že jste své názory vysvětlil velmi jasně, a zdá se, že se jasně shodují s názory ruského pravoslavného kněze, které jsem citoval na začátku. Děkuji vám mnohokrát.

0
Vytisknout
10048

Diskuse

Obsah vydání | 7. 2. 2014