Channel Four zdokumentoval násilí ruských ultrapravicových skupin proti gayům

2. 2. 2014

čas čtení 1 minuta



Šokující dokumentární materiál o násilí, které páchají ultrapravicové skupiny v Rusku proti homosexuálům a lesbičkám, natočili britští reportéři pro dokumentární pořad televize Channel Four Dispatches, který se bude vysílat tuto středu ve 22 hodin britského času. Film dokumentuje systematické zastrašování a ponižování gayů a lesbiček aktivisty z organizací Rodiče Ruska a Occupy Paedophilia. "Natáčeli jsme tyto aktivisty s jejich vědomím a považuju za opravdu šokující, že jen několik málo z nich nás požádalo, abychom v záběrech zastřeli jejich obličej. Všichni jsou přesvědčeni, že to, co dělají, je správné," konstatovala Liz Mackean, autorka filmu.

"Organizace Occupy Paedophilia má pobočky ve více než třiceti městech. Působí beztrestně pod záštitou Putinových výroků, že děti jsou homosexuály ohroženy." Film ukazuje, jak gangy používají internetu k vylákání potenciálních obětí na schůzky, kde jim vyhrožují násilím, aby od nich získali přiznání anebo je podrobili ponižujícímu zacházení. Jedna oběť je donucena tancovat a tyto záběry jsou pak zveřejněny na internetu.

"Occupy Paedophilia záměrně zamlžuje rozdíl mezi pedofilií a homosexualitou," uvedl redaktor Channel Four Tom Porter. "Během z jednoho natáčených incidentů požádali aktivisté našeho kameramana, aby přestal natáčet, ale on pokračoval v natáčení, protože se obával, že vypne-li kameru, dojde k násilí."

V jiné sekvenci rozdává na lesbické a homosexuální akci Timur Isajev, aktivista skupiny Rodiče Ruska přítomným provaz a navrhuje jim, aby se oběsili.

Interviewovaní ruští homosexuálové jsou proti bojkotu zimních olympijských her v Soči, protože se obávají, že by to útlak homosexuálů v Rusku zintenzivnilo.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8278

Diskuse

Obsah vydání | 4. 2. 2014