Novoroční přání všem špatným občanům

31. 12. 2013 / Wenzel Lischka

čas čtení 2 minuty

Na špatné občany se nějak se všemi blahopřáními zapomíná. Popírá to na naši vyspělou křesťanskou kulturu a její morálku spočívající na oběti, milosrdenství, lásce, pravdě a vítězství. Všechna poděkování za dobré chování, práci a úspěchy v roce starém, a také všechna nejlepší blahopřání k roku novému, směřujeme vždy pouze k občanům dobrým. To je však pěkně mizerné.

Měli bychom milovat své nepřátele, jak nám doporučoval Ježíš před 2014 lety, než jsme jej ukřižovali. Co na tom, že jsou stejní mizerové jako my.

Od té doby, co se občanská společnost nepříčetně podřídila zákonu schválnosti, má blahopřání zvratný účinek. Stalo se tak v dobách, kdy občané začali milovat majetek, peníze a hloupost mnohem více než ostatní lidi. Následkem toho, když někomu, koho máte rádi, přejete dobro, postihuje jej zákonitě zlo. Nejlépe je účinek zákona schválnosti patrný u těch, které nenávidíte. Těm nepřejete nikdy nic dobrého, ale naopak všechno zlé. A ono se těm mizerům naschvál jako na potvoru daří dobře. Jsou zdraví, jenom kvetou, prospívají, bohatnou a dožívají se dlouhého věku.

Zlo tvoří dobro a naopak. Pokud bychom ignorovali zákon schválnosti například ve fyzice stejně hloupě jako v občanských vztazích, nefungovala by třeba elektřina ani mechanika. Zákonů využíváme ke škodě druhých a ku prospěchu svému. Provádíme-li výkopové práce, tak zásadně proto druhé, abychom je ve výkopu pohřbili. Nic lepšího pro ně udělat nemůžeme.

Nenávist je založena na stejných odpudivých silách. Stejné nevraží na stejné. Mizera nenávidí mizeru. Zloděj okrádá zloděje. Extrémista nesnáší extrémistu, komunista komunistu, fašista fašistu, demokrat demokrata a diktátor totalitu. A prostý občan nenávidí sám sebe - v deseti milionech svého vydání.

Kdo svého bližního miluje, ten jej trestá. Znamená to, že kdo nás trestá, ten nás miluje. A kdo nás netrestá, ten nás nenávidí a sprostě využívá, ostatně jako my obvykle jeho.

Chceme-li se tedy mít v příštím roce dobře, být zdraví a dlouho žít, nesmíme si vzájemně přát vůbec nic dobrého. Pokud vám bude někdo přát k Novému roku něco dobrého, okamžitě jej pořádně zmlaťte. Dokážete tím, že jej milujete, ačkoliv je to mizera. Pokud to bude řádný občan, tak vám učiní přesně samé.

0
Vytisknout
8783

Diskuse

Obsah vydání | 31. 12. 2013