Nečasova vláda vzkázala T.G.Masarykovi, že říkal nesmysly

8. 6. 2013 / František Štván

čas čtení 2 minuty

"Velkorysost vůči církvím, přísnost na vytopené."To by mělo být ve volbách v roce 2014 heslo všech vládních stran, neboť naprosto poctivě vyjadřuje jejich mocenské oddělování zrna od plev. Nemusím snad ani dodávat, že zrnem jsou pro ODS, TOP09 a pro nechutnou substanci vzniklou z VV - LIDEM, církve. Plevy vytopení.

Zatímco církve bez dokazování dostanou víc, než o co díky dějinným dějům, kterých jsou více jak 2000 roků jejich neodmyslitelnou součástí, přišly, tak vytopení budou muset do puntíku, tedy pracně, dokazovat, že to co chtějí nahradit jim povodeň skutečně zničila. Má narážka na tisícileté ovlivňování historie církvemi má z mého pohledu neprůstřelnou logiku. Nejen kouře není bez ohně, ale i církevní nabývání a pozbývání majetku má příčinu v církvi samotné, neboť se k lidem nechovala vždy slušně. Naopak!

A právě proto neměla tato vláda morální právo přepisovat rozhodnutí našich předků rehabilitací všech skutků církví, neboť navracení majetku jinou morální symboliku nemá. Zlodějům se nakradený majetek ve slušné společnosti nevrací. A o tom, že církev ve své historii kradla, může pochybovat jen církevní fanatik. Nebo snad NENÁVISTNÉ křižácké výpravy proti bezvěrcům a kacířům byly financovány z darů věřících a ne z mečem a ohněm získané kořisti? Jeden moudrý muž ve 20. století řekl.

Neváhej a neboj se prosazovat svůj názor a přesvědčení, pokud jsi upřímně přesvědčen o jeho správnosti.Kdo se však hlásí ke křesťanství, ten nikdy nesmí hlásat NENÁVIST! Je nutno vynaložit velmi mnoho úsilí na odpolitizování církve, která tou­ží získat co největší hospodářskou i politickou moc. Církve se však nedo­vedou zříci odpolitizování, stejně jako majetku. Neustále usilují o svou ztracenou moc.

Tím mužem byl T. G. Masaryk. I jemu tak tato vláda vzkázala, že říkal nesmysly.

0
Vytisknout
9230

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2013