Dnes začínají Dny antikapitalismu

7. 6. 2013

čas čtení 1 minuta
tisková zpráva

Zveme Vás na Dny antikapitalismu 2013, řadu přednášek, diskuzí a doprovodných akcí, pořádaných Socialistickou Solidaritou. Začínají dnes 7.června a končí v neděli 9. června. Podtitul letošního ročníku zní "Alternativa existuje".

Diskuzí se zúčastní osobnosti tuzemské i zahraniční scény, jež se angažují v rozdílných sociálních hnutích. Mimo jiné filozof M. Hauser, jenž se zhostí otázky relevance marxismu pro dnešek, nebo ekonomka I. Švihlíková, která představí problematiku globalizace.

Ze zahraničních hostů vystoupí například C. Todoulos z řecké Socialistické strany pracujících, aby českému publiku přiblížil zkušenosti s odporem proti úsporným opatřením. Na něj naváže J. Cardwell z britské radikálně levicové strany přednáškou "Sociální hnutí a odbory ve světě". Tématem její kolegyně z polské organizace, E. Rognlien, bude "Skandinávský sociální stát jako překonání kapitalismu?".

Mezi další okruhy programu patří feministické hnutí, levicové pojetí ekologické problematiky, vztah umění a emancipace či zamyšlení nad otázkou, jakou potřebujeme politickou stranu.

Při příležitosti Dnů antikapitalismu vychází 79. číslo levicového měsíčníku Solidarita. Tématem vydání jsou mimo jiné daňové ráje, výročí pražského jara, bezbariérová doprava, smrtící oděvní průmysl, turecké protesty či riziko nedostatku potravin v Česku.

0
Vytisknout
7671

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2013