Praha hledá největší cyklistickou absurditu

31. 5. 2013

čas čtení 2 minuty
Tisková zpráva Auto*Matu

Cyklostezka ukončená uprostřed silnice, nesmyslné značení nebo třeba nucení jezdce k porušování dopravních předpisů. To je velmi stručný popis dopravních absurdit, které do soutěže o Dopravní absurditu zasílají účastníci soutěže Do práce na kole. Soutěž ukazuje, že nesmyslných dopravních značení je v hlavním městě přehršel. Ale která zvítězí?

"Tak nám konečně udělali pruh pro cyklisty ve vyšehradském tunelu. Nemusíme jezdit po chodníku a ohrožovat chodce. Musíme si akorát místy dávat pozor na auta a tramvaje. Dobrá. Vždyť jde jen o pár metrů. Co nás ale čeká za překvapení po výjezdu z tunelu? Svodidla a zablokované pokračování cyklostezky. Nezbývá nám nic jiného, než pokračovat po cestě nebo přeskočit s kolem přes svodidla. Tak vám přeju bezpečný vyšehradský skok, pozdravujte Horymíry a Šemíky!," popsal absurdnost vyšehradského tunelu účastník soutěže Do práce na kole Vojtěch Roupa.

"Soutěžní kategorie Dopravní absurdita chce upozornit na nejen hloupé značení, ale též nebezpečná místa, se kterými se cyklista musí na své cestě vypořádat. Po té, co odborná porota vybere největší cykloabsurditu, budeme usilovat o nápravu," řekla manažerka soutěže Do práce na kole Iva Nevečeřalová z iniciativy Auto*Mat. Vloni soutěžící navrhovali zlepšení v kategorii Cykloopatření pro Prahu. S prodloužením cyklostezky přes park Folimanka zvítězila Tereza Kučerová. Její návrh byl letos zrealizován.

Soutěžní příspěvky zobrazují absurdní dopravní řešení pro cyklisty v Praze. Odborná porota bude hodnotit míru absurdity v terénu společně s vtipným vystižením absurdnosti prostřednictvím fotografie a komentáře. Absurdita musí být skutečná, nelze ji dosáhnout jen například volbou záběru. Sběr cykloabsurdity končí pro soutěžící 31. května. Tipy cyklistů na cykloabsurdity bude iniciativa Auto*Mat sbírat i dále prostřednictvím portálu http://www.prahounakole.cz.

0
Vytisknout
7649

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2013