V Duchcově se konala pokojná demonstrace a nedošlo k rasismu

30. 5. 2013

čas čtení 2 minuty

V Duchcově proběhla pokojná demonstrace občanů Duchcova. Možná nebudete věřit, ale přišlo demonstrovat i několik slušných Romů. Po její skončení se převážně mladí lidé chtěli projít problémovou čtvrtí (kde mimo jiné žije i několik slušných neromských rodin). Policie se jim v tom pokusila razantně zabránit.

Občané v Duchcově žijí vedle Romů desítky let. Toto soužití že by bylo ideální, ale v podstatě šlo o tichou toleranci (drobné krádeže a bordel v "jejich" části města se dá ještě zkousnout). Ale po návratu jedné rodiny Romů z Anglie tato rodina začala nejenom krást ale i fyzicky napadat pouze neromské občany Duchcova za půvabně mlčenlivého přihlížení městské policie, která má (jak ironické) kousek od jejich domu policejní služebnu s kamerovým systémem.

Tato rodina má na krku několik přepadení (prokázané minimálně jedno - loupež motokola a zlomení ruky jejímu majiteli). Nikdo nechce potrestání všech Romů, ale pouze spravedlivé potrestání viníků.

Soudce jako plivanec do tváří nám občanům Duchcova i přes prokázanou minulou trestní činnost propustil útočníky na svobodu, aby dále loupili a přepadali. Čekáme, že maximální trest bude pouze podmínka... ale nechme se mile překvapit. I když doufám, že to co nedokáže policie a soudy, dokážeme my občané Duchcova, a to že všichni zločinci (romští i neromští) se budou bát porušit zákon, protože jak právě tato demonstrace ukázala, nás slušných občanů je pořád hodně....

Možná tomu nebudete věřit, ale ten den neposlali Romové nikoho do školy. A víte proč ? Jakási organizace (jméno mi vypadlo) šiřila mezi Romy paniku, že jim prý hrozí nebezpečí ať děti do školy neposílá. Jaké nebezpečí jim hrozí se mohli ovšem přesvědčit ti Romové co přišli na demonstarci. Kupodivu (či ku lítosti oné organizace a jiných "aktivistů") nic se jim nestalo a dokonce je nikdo ani neosočoval.

Vy rasisto

S pozdravem,

občan Duchcova

0
Vytisknout
9394

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2013