Ledaže by ...

13. 3. 2013

čas čtení 2 minuty

Jako "druhokolový" volič pana prezidenta vyjadřuji ostrý nesouhlas s jeho názory na média a novináře. Myšleno především pravicové novináře. Při soukromých setkáních s řadou z nich totiž zjišťuji, že jde vesměs o docela milé, inteligentní, sociálně cítící a myslící tvory, uznávající demokratické principy, hledající a hlásající pravdu i přísně ctící zásadu Audiatur et altera pars. Proto jsem přesvědčen, že to co z nich nakonec vypadne na stránky novin nebo do éteru oni sami nemyslí vážně a pokud to MZ ještě nepochopil, je to jeho chyba, píše Miroslav Kačor.

To, že Pavla Kováčika pozval kdysi Václav Moravec do debaty o Mašínech namísto mne, bylo od něj jen a jen správné (viz článek Marka Řezanky Svět bez kaleidoskopu). Komunistický poslanec tam statečně čelil Alexandru Vondrovi a ten má o legendárních bratrech, soudím, informace vágní, protože jinak by, coby člověk slušného vychování, na tolika funusech neřečnil.

Se skromností, ne nepodobné té Miloše Zemana, se musím přiznat, že toho vím o předmětu debaty mnohem více než Kováčik s Vondrou, Moravcem, režisérem a hlavním kameramanem pořadu OVM dohromady, a tak bych v diskusi bývalého ministra obrany zašlapal argumenty hluboko do země. Stala by se z toho pro AV nedůstojná blamáž, a pro moji duši bývalého sportovce nepřijatelná, unfair přesilovka, což pochopil i VM a pozval komunistu. Že to udělal úmyslně proto, aby ztotožněním antimašínovců s komunisty popudil ty první proti druhým a zbylou populaci proti prvním obecně, se mi moc nezdá. VM je větry ošlehaným novinářem, který zná určitě termín kontraproduktivní a dovede si spočítat, co by se mohlo stát, kdyby... Ledaže by... Ne, to ne! VM nemůže být tajným komunistou. Ledaže by...

0
Vytisknout
13081

Diskuse

Obsah vydání | 15. 3. 2013