..ale nejen nesmysly, bohužel

16. 3. 2013 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

"Důrazně se ohrazujeme proti tomu, že ČSSD považuje živnostníky za parazity. Živnostníci a drobní podnikatelé nemají některé výhody jako zaměstnanci a často nemají jinou možnost obživy", řekl také Nečas.

Jestliže se bude ČSSD snažit stigmatizovat vrstvu živnostníků a drobných podnikatelů a nadělat z nich "nepřátele státu", jak to právě předvedl Mládek, pravici se bude velmi dobře dařit mobilizovat proti ní znepokojenou veřejnost, pokud nespadá do kategorie námezdních zaměstnanců.

V České republice je 8 435 522 oprávněných voličů a více než milion z nich má nějakou formu živnostenského oprávnění. Z části jde například o důchodce nebo studenty, kteří si touto formou přivydělávají. To tedy znamená, že Mládek tím, že celou tuto skupinu obyvatelstva označil šmahem za parazity, odepsal ČSSD každého devátého voliče.

Proti zrušení nesmyslu zvaného rovná daň nelze nic namítat. Proti označování celých skupin obyvatelstva za parazity a překážku pokroku je třeba důsledně vystupovat od samého začátku a s takovými praktikami se nesmiřovat.

0
Vytisknout
12593

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2013