"Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat"

15. 3. 2013

čas čtení 1 minuta

"V mládí jsem byl velkým obdivovatelem Ernesta Che Guevary, o kterém, jak říká Miloš Zeman, někteří novinářští blbečkové říkají, že to byl masový vrah. Nebyl. Byl to čestnej člověk a jeho heslo bylo Vždy k vítězství! (orig: Hasta la victoria siempre!)," prohlásil na závěr svého proslovu na sjezdu ČSSD Falbr.

Po revoluci na Kubě organizoval Ernesto Che Guevara masové popravy v havanské pevnosti La Cabaňa. "Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat," prohlásil Ernesto Che Guevara v této souvislosti při projevu v OSN v New Yorku, upozorňuje Radovan Vencálek.

Myslíme to upřimně a jsme čestní chlapi, to chtěl asi naznačit pan Falbr, a po vítězství těchto chlapů nás bude asi čekat ""Sí, hemos fusilado, fusilamos y seguiremos fusilando".

Trestní odpovědnost pana Falbra a tleskajících členů ČSSD by měla posoudit policie. Dle trestního zákoníku § 261a "Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické nebo komunistické genocidium nebo jiné zločiny nacistů nebo komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta."

Doufám, že poslanci evropského parlamentu nemají imunitu nebo vydají svého kolegu k trestnímu stíhání, u poslanců ČR by bylo zajímavé sledovat, jak by probíhala procedura vydání k trestnímu stíhání.

0
Vytisknout
16442

Diskuse

Obsah vydání | 18. 3. 2013