Úcta ke stáří se nenosí

15. 2. 2013

čas čtení 3 minuty

K tomuto smutnému tématu mě zčásti vyprovokoval článek,kde jsem se dočetl, že se důchodcům u nás vede a povede stále hůře. K obrovským existenčním starostem, kterým jsou dnes u nás staří lidé vystaveni, přibylo něco do nedávné doby neznámého, či snad ojedinělého.Jsou to slovní, písemné a někdy i fyzické útoky na staré lidi. Nemám zájem se zde rozepisovat o emanech, kteří si na internetu a sociálních sítích dokazují svou inteligenci a sílu hrubými slovy a komentáři na adresu těchto lidí, píše Petr Evják.

Začali to Kalousek s Nečasem. Dva pánové,kteří by měli vážit svá slova a činy zjistili, že je naše republika natolik rozkradená, že prostě není z čeho brát. Jako nepodstatné přehlédli miliardy, které se takřka zbytečně utrácejí za nesmysly, analýzy, poradenství, nákupy vybavení na ministerstva a hlavně naprosto nepotřebné Skarty, Open karty, elektronické zdravotní knížky a další úžasně nesmyslné projekty, na kterých se jednotlivci napakovali a stát to vše zaplatil.

Tito dva naši "velikáni" prohlásili za účasti médií, že vlastně za vše mohou důchodci, kterým se musí jejich důchody pravidelně vyplácet, a tak přichází stát o velké peníze, které, kdybychom měli, jistě bychom se dočkali kýženého blahobytu. Nevím, jestli to byl záměr, zlá vůle, nebo jejich hloupost, v každém případě toto nesmyslné prohlášení padlo u mnoha, zejména mladých lidí na velmi úrodnou půdu a odstartovalo dnešní všemožné útoky na naše starší spoluobčany.

Díky naší ostudné vládě,provádějící soustavnou asociální politiku jsem/jako stále více lidí u nás/bez práce. Po třiceti letech jsem musel začít jezdit sockou, tedy městskou dopravou.Zde, ač neúmyslně, slyším denně názory mladých lidí a i když je velká jejich část se zdravým rozumem, přesto jich zbývá dost na to,aby starým lidem znepříjemnili zbytek jejich života. Hlupáci, kteří uvěřili demagogům, že důchodci berou z našeho. Ne! Důchodci berou, ale ze svého! Celý život pracovali a platili si sociální pojištění a nyní jsou pro skupinu lhářů ohlupující národ naše babičky a dědečci zbyteční až překážející darmojedi.

Nejsem nejmladší, ale již dnes mě děsí představa toho, že za několik let dosáhnu důchodového věku. Jestliže bude politika tohoto státu i nadále pouze pro bohaté a jejich kmotry, raději se toho ani nechci dožít. A vy nahoře, kteří tuto politiku děláte, či ji podporujete, byste se měli přinejmenším stydět. Nejen, že se absolutně nesnažíte těmto lidem jakkoliv pomoci, ale ještě na ně svedete vlastní neschopnost vládnout a ochránit státní kasu.

0
Vytisknout
13497

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2013