Nadutost a arogance Miloše Zemana uráží 80% občanů ČR a čtvrtinu zemí světa

28. 12. 2012

čas čtení 3 minuty

Plně sdílím analýzu Václava Adama v článku BL Zeman, nebo Dienstbier? i když ji lze ještě doplnit o řadu dalších argumentů. Některé jsem již uvedl ve svém příspěvku v BL Zvolení Miloše Zemana prezidentem by bylo nebezpečím pro Českou republiku. Původně jsem to už dále nechtěl komentovat. Ale poslední "upřesnění" názorů Miloše Zemana nelze jen tak lehce přejít, píše Petr Vavruška.

Zemanův bývalý šéf v Prognostickém ústavu Valtr Komárek tvrdí, že jen Miloš Zeman je schopen vyvést zemi z beznaděje, kam ji za 23 let dovedli jeho bývalí soudruzi z okolí Prognostického ústavu - Klaus, Klausová, Kočárník, Dlouhý, Tříska, Dyba, Ježek, Stráský, Salzmann, Češka, Tošovský a další. Posuďte sami předpoklady, které ho k tomu předurčují:

Miloš Zeman se už dříve nechal slyšet, že ho půlka národa nenávidí. Podle něho přední čeští psychologové tvrdí (pramen neuvádí), že "30% české populace jsou pitomci. A těch 20% jsou zastánci jiného životního názoru." Ale zbývající půlka národa prý na jeho zvolení úplně stačí. Na setkání prezidentského kandidáta s podnikateli v prestižním Golem klubu 12.12.2012 svůj pohled ještě zpřesnil - podle něho je prý nejméně polovina tohoto národa dobytek.

Zkuste si propočítat kdo ho tedy bude volit. Skupina 20% zastánců jiného životního názoru a ani 30 % "pitomců" ho podle něho volit nehodlá. Pak už zbývá na jeho zvolení právě jen těch 50% dobytka.

To samo nabízí řešení. Nebylo by vhodnější, kdyby se Miloš Zeman ucházel o post vůdce stáda družstevního velkokravína někde na Vysočině? Tam by jeho sebevědomí a genialita určitě nalezly své uplatnění. V této vrcholové funkci může, i bez poškození zahraničního obchodu a pověsti ČR v demokratickém světě, šířit svůj názor, že 2 miliardy lidí žijících v 52 zemí muslimského světa jsou anticivilizací.

Než přistoupíte k volbě prezidenta zkuste si ještě položit následující otázky:

*Miloš Zeman a Václav Klaus se v minulosti veřejně obviňovali z podvodů a loupeží století. Nepřipadá vám podivné, když Klaus i jeho manželka doporučují v r. 2012 volit Miloše Zemana prezidentem, a také to jak obě strany nyní deklarují svůj vzájemný respekt? Není to důsledek "oposmlouvy", kde si tito soudruzi z okolí "prognosťáku" rozdělili sféry vlivu na další desetiletí dopředu?

A nedomníváte se, že v zemích se standardní demokracií by prohlášení těchto kalibrů vedla k pádu politiků, jejich trestnímu stíhání, a též že zamlčení či neoznámení mediálně deklarovaných zločinů vrcholovými politiky (kteří k těmto tvrzením musili vlastnit důkazy), je kriminálním činem i v ČR. A pokud ne, je možné ještě hovořit o Česku jako o demokratické zemi?

*Myslíte si také, že Miloš Zeman (v současnosti znovu horlivý bojovník s korupcí) se zasadí o důsledné vyšetření a potrestání všech polistopadových korupčních kauz "rozprodeje" přírodních zdrojů a národního majetku, včetně řady těch, které se udály v čase jeho vlády i za vlády Václava Klause? Nebo že s korupcí "zatočí" podobně jako před lety, když byl lídrem akce "Čisté ruce"?

*A závěrem - chcete prezidenta, jehož nadutost a arogance dokáže sprostě urazit 80% obyvatel vlastní země? A dáte-li mu svůj hlas, přiřadí si vás automaticky ke svému stádu dobytka? Není lepší zůstat v očích Miloše Zemana raději "pitomcem" který nedokáže ocenit jeho mimořádné schopnosti a nevolí ho?

0
Vytisknout
13445

Diskuse

Obsah vydání | 31. 12. 2012