Má ještě ODS šanci?

31. 12. 2012 / Tomáš Franke

čas čtení 2 minuty

Musím se ptát: Jaký smysl má vláda, která je 4x ročně v krizi? Dvakrát kvůli vrtochům Veverek, pak kvůli zvýšení daní, které jen tak mimochodem bylo v rozporu s volebním programem modrých a teď kvůli nějakému divnému uskupení LIDEM.

Co je to LIDEM? Nic takového ve volbách nekandidovalo a tudíž to nemá mandát, aby mne to zastupovalo. LIDEM je uskupení lidí, kteří se trhli od programu, pro který byli zvoleni. Tedy lidí. kteří zneužili ten který program, aby se dostali do Sněmovny a pak hodili jakýkoliv program do koše a začali si dělat, co se jim zlíbí. Dám-li něčemu hlas, pak dávám hlas nějakému programu, ať už pravicovému nebo komunistickému. Nedávám ale hlas pro "dělejte si co chcete" Z toho důvodu neuznávám LIDEM jako legitimní politickou sílu ale jako skupinu lidí, která zneužila ústavních principů k vlastnímu prospěchu a proti občanům.

Ale zpět k vládě. Ta není schopná regulérně fungovat a plnit program stran vládní koalice. K prosazení zákonů nutně potřebuje podporu organizovaného zločinu a pokud i to praskne, pak zajišťovat si hlasy na principu (vlasti)zrady.

Vláda prostě už po několikáté prokázala, že bez podpory zrádců a organizovaného zločinu není schopna vůbec ničeho.

Tak co tam proboha ještě dělají??!

Ano, v naší zemi téměř jistě vyhrají komunisté. Ale ptejme se - čí zásluhou? Na rozdíl od roku 1946 to bude zásluhou naší pravice, která není schopna téměř nic dělat legálně a legitimně a na kterou každý třetí den praskne nějaká ta rozkrádačka nebo zmanipulovačka.

Je na čase uzavírat sázky, jak dopadnou příští parlamentní volby. Já myslím, že určitě ve stejném duchu, jako ty krajské.

Můj tip je 40% ČSSD, 40% KSČM a 20% všechny ostatní strany.

Jenom by mne zajímalo, jak dlouho se ještě bude uměle udržovat vláda, která má podporu jen asi 6 lidí ze 100. To je míň, než měla Jakešova vláda v roce 1989.

Prostě jsme si 20 let nebyli ochotni připustit, že by mohlo přijít ještě něco horšího než komunisté. Až přišlo něco mnohem horšího...

0
Vytisknout
12203

Diskuse

Obsah vydání | 2. 1. 2013