Dobré bydlo českou kmenovou společnost paralyzuje

Strategie přežití malého českého zvířátka

4. 10. 2018 / Marek Beneš

čas čtení 3 minuty
Autor obrázku: Jáchym Bohumil Kartous

Česká politika je vyprázdněná, nicméně vše se změní teprve, až přijde náraz zvenku. Do té doby se nic zásadního nestane. Probíhá konjunktura a ta, jak známo, paralyzuje. Není síla, která by něco měnila, když se tzv. daří. Krize vygeneruje i úplně nové politické osobnosti. Neočekávám, že to bude kdokoliv z dnešní politické reprezentace. Proč se Češi takto chovají? Reakce na text Bohumila Kartouse Anatomie "Anobudelíp" aneb politická pornografie

Češi mají všechny vlastnosti kmene, a to ještě malého. Mají svou strategii přežití, která má sice mnoho záporů, v čase se ale ukázala jako účinná. Udržování kmenovosti české společnosti podporuje zvláštní a těžký jazyk, geografie Čech jako pevnosti a vnitřní kulturní homogenita.

Jaký je základní a hlavní plán českého lidu? Pohoda, vyhýbání se stresu. Žádné dobývání světa! Proto ty zahrádky, ty chaty, ty hry jako tramping apod. Je v tom snaha uniknout tomu stresu. Vytvořit si pohodové prostředí. To je náš cíl, náš plán. Proto také Češi málo migrují. My se chceme na chvíli někam jen podívat a pak šup domů k rybníku. Češi nechtějí žádné velké dějiny, žádné zlomové události! My totiž víme, že velké dějiny pro nás vždy znamenaly katastrofu.

Jak se tu přehnala vojska, a proběhl velmocenský střet, byli jsme biti. Ne ne, čeští lidé velké dějiny nechtějí, stačilo a bylo to  nepříjemné. Proto se Češi ve velmocenských střetech vždy chovají jako malé zvířátko, když kolem dupou velká stáda. Co dělá často malé zvíře v nebezpečí? Předstírá, že je mrtvé, že prostě není. Nehýbe se. To je naše taktika. Blbá, ale účinná. Hlavně nenápadně, hlavně na sebe neupozorňovat.

A to děláme i dnes. I v EU máme stejnou taktiku: byť tak, aby nikdo netušil, že tam jsme. A teď proč jsou migranti nebo sirotci pro Čechy tak iritující, že je masově odmítají. Elity to zase nechápou, nechápou ty důvody. Jsme nelidští? Jasně že ne. Kdybychom byli,  míra zločinnosti by byla vysoká a nedalo by se tu žít!  Bojíme se a jsme pod vlivem strachu? Ne, nebojíme se více než jiné národy. Tak proč? Nás to prostě irituje, nám to vše dělá nepohodu v našem životě. My nesnášíme všechny, co ruší náš klídek.

Vypadáme jako nájemník v domě, který je klidný, milý, pohodový, ale chce ticho, bez potíží, z bytu nevychází a nezajímá se, co se děje v domě. Najednou jiní nájemníci stále zvoní na jeho byt. Haló, haló, máme tu problém! Můžete nám pomoci? Náš klidný nájemník právě obědvá a zvonek stále zvoní! Jaká bude reakce? Jděte už všichni do prdele, ani najíst člověka nenecháte!

A to jsme my. Tak jsme vytvoření, aspoň převážná většina z nás. A elity to nechápou, oni nechápou nic. Oni nechápou, koho mají v domě, jak se s nim má pracovat. Proto české elity stále narážejí. Proto marketing vítězí, proto ho musí použít každý, kdo chce mít politickou moc.. Tož tak.

 

0
Vytisknout
12769

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2018