Důležité: Miliardáři bratři Kochové se distancují od Donalda Trumpa

31. 7. 2018

čas čtení 1 minuta

 



Miliardáři bratři Kochové, kteří do  značné míry ovládají politický život v USA se začali, pouhých 99 dní před volbami do amerického parlamentu, distancovat od Donalda Trumpa.


"Nejvyšší představitelé Kochovy politické sítě, frustrovaní směrem, jímž se vydává za Trumpa Republikánská strana, se snaží změnit charakteristiku Kochovy organizace. Chtějí, aby napříště nepodporovala pouze Republikány a aby ve snaze prosazovat své cíle spolupracovala s volenými představiteli zastupujícími celé politické spektrum. Charles Koch přiznal v interview, že jeho organizace učinila "chyby", že po dobu delší než 10 let podporovala výlučně Republikány.

Na otázku, zda Koch obviňuje Trumpa z vytváření konfliktů, Koch odpověděl: "Spíš nenávidím hřích než hříšníka." Avšak vedoucí představitelé jeho organizace byli otevřenější. Brian Hooks: "Konfliktnost tohoto Bílého domu působí dlouhodobé škody." "Proto když vidíme, že chybí státnický postoj, naše politická síť má příležitost začít aktivně pracovat a začít vyjadřovat pozitivní vizi k otázkám, které by měly pomoci lidem zlepšit svůj život."

"Vidíte to v obchodě," pokračoval Hook. "Jsme přesvědčováni, že obchod je špatný. Jsme přesvědčováni, že imigrace je špatná. To není udržitelná taktika pro realizaci rozumné politické strategie."

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
7432

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2018