Policie usmrtila atentátníka z Barcelony

22. 8. 2017

čas čtení 1 minuta
Younes Abouyaaqoub, 22, identifikovaný jako řidič dodávky, která ve čtvrtek v Barceloně usmrtila 15 lidí a více než 130 zranila, byl policisty usmrcen v městě Subirats

Na barcelonském náměstí Las Ramblas se konala demonstrace asi jednoho tisíce muslimů pod heslem "Muslimové proti terorismu"


Policie uvedla, že těsně před tím, než byl zastřelen, vykřikl Younes Abouyaaqoub "Allahu Akbar (Bůh je největší)". Místní lidé zavolali policii, když zjistili, že je v místě. Policie si nebyla jistá, jestli nemá na těle pás s výbušninami, tak použila k ohledání pásu robota. UKázalo se, že pás "s výbušninami" byl falešný.



"Hledali jsme 12 lidí a ti jsou nyní buď všichni mrtví, anebo ve vazbě," uvedl šéf policie Josep Lluís Trapero. Pět členů teroristické buňky včetna Abouyaaqouba bratra Houssaina bylo v pátek zastřeleno v pobřežním měst Cambrils.

Na barcelonském náměstí Las Ramblas se konala demonstrace asi jednoho tisíce muslimů pod heslem "Muslimové proti terorismu"

Vyšetřování se soustřeďuje na Abdelbakiho Es Sattyho, čtyřicátníka, který působil v městě Ripoll, kde žili teroristé, po dobu posledních dvou let. Je nyní známo, že Es Satty zahynul při výbuchu v domě v městě Alcanar, kde teroristická buňka připravovala bomby.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
10131

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2017