Syrské hlavní město zasáhla série bombových útoků

3. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Tři bomby umístěné ve vozidlech vybuchly v neděli v Damašku, informovala státní média. Sedm lidí zemřelo. Jedná se o největší podobný útok od března letošního roku.


Jeden sebevražedný atentátník se na počátku náboženských svátků odpálil na náměstí Tahrír v centru města poté, co jej úřady obklíčily. Podle policisty přítomného na místě zemřelo při výbuchu sedm osob a třináct bylo zraněno. Další dvě vozidlové bomby byly úřady zničeny.

V březnu dva sebevražedné útoky v Damašku zabily desítky lidí, většinou v soudní síni justičního paláce ve Starém městě. Organizace "islámský stát" se přihlásila k zodpovědnosti za tyto útoky.

Také v březnu dvojitý útok atentátníků zabil řadu lidí, většinou šíitské poutníky z Iráku. K tomuto útoku se přihlásila aliance islamistických povstalců Tahrír aš-Šám, kterou vede skupina původně známá jako Fronta an-Nusra.

Syrské vládní síly v průběhu loňského roku na několika předměstích Damašku porazily povstalce a nyní bojují na východních předměstích Džóbar a Ajn Tarma.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8465

Diskuse

Obsah vydání | 7. 7. 2017