Francie: Policie zadržela muže, který ukradl granátomety

3. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Francouzská policie zatkla třiadvacetiletého muže, který z vojenského vlaku ukradl armádní reaktivní granátomety a zásobu protipancéřové munice. Vlak cestoval ze základny v Miramasu v jižní Francii.


Třiadvacetiletý muž byl obviněn z krádeže zbraní. K činu došlo koncem června, když vlak cestoval z logistické základny Miramas nedaleko Marseille na jinou základnu v Brienne-le-Chateau, která leží 200 km východně od Paříže.

Vyšetřovatelé zjistili, že zbraně se nacházely v bednách, které nebyly "ani zapečetěny, ani hlídány".

Odcizeny byly čtyři reaktivní granátomety a čtyři kusy munice, informoval deník Le Parisien.

Úřady rychle identifikovaly údajného pachatele, který vykrádá vlaky a byl zatčen doma v Miramasu. Zde byly také nalezeny ukradené zbraně.

Vyšetřovatelé nyní zjišťují, zda dotyčný ukradl zbraně náhodou a využil příležitosti, nebo se záměrně snažil získat toto vybavení.

Ministerstvo obrany zahájilo vnitřní vyšetřování s cílem zjistit, proč zbraně nebyly náležitě zabezpečeny.

Není to poprvé, co ve Francii došlo ke krádeži většího množství zbraní. V červenci 2015 lupiči vnikli do základny v Miramasu, kde ukradli 150 rozbušek a zásobu plastických trhavin.

V září 2016 došlo ke krádeži krabic se součástmi ručních zbraní z vojenské základny Istres v jižní Francii. Z krádeže byli obviněni čtyři lidé, včetně četaře působícího na základně.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9735

Diskuse

Obsah vydání | 7. 7. 2017