Donald Trump je nyní vyslýchán i z podezření, že bránil průchodu spravedlnosti

15. 6. 2017

čas čtení 1 minuta



Federální vyšetřování vazeb Trumpovy kampaně na Rusko se nyní rozšířilo na vyšetřování podezření, že se Trump toto vyšetřování pokusil zmařit

Poprvé tedy se nyní vyšetřování rozšířilo na prezidenta samotného. Obvinění, že se Trump pokoušel bránit průchodu spravedlnosti, se soustřeďuje na Trumpovy pokusy přesvědčit bývalého ředitele FBI Jamese Comeyho, aby zrušil vyšetřování bývalého poradce pro národní bezpečnost Michaela Flynna. Trump prý také intervenoval u Dana Coatse, šéf národních výzvědných služeb, aby přesvědčil Comeyho, aby Flynnovo vyšetřování zrušil. Chtěl od Coatse a od Mikea Rogerse, šéfa Národní bezpečnostní agentury, aby vydali prohlášení popírající, že jeho kampaň se spikla před prezidentskými volbami v roce 2016 s Ruskem. Oba to odmítli udělat.

Mimořádný vyšetřovatel Robert Mueller chce interviewovat Coatse, Rogerse a Richarda Ledgetta, bývalého náměstka ředitele Národní bezpečnostní agentury ve snaze získat o údajných Trumpových pokusech zabránit průběhu spravedlnosti další informace.

Mezitím se šíří spekulace, že Trump uvažuje o tom, že odvolá i MUellera. Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Huckabee Sanders to v úterý večer popřela. 

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6974

Diskuse

Obsah vydání | 16. 6. 2017