Když si jen jdete na procházku a posloucháte hudbu, ale zaslechnete konzervativce, jak říká blbosti, tak to musíte zastavit

16. 6. 2017

čas čtení 2 minuty




Reportér: Přijde sem taky paní premiérka? Promluví s příbuznými obětí?

Andrea Leadsom, šéfka konzervativního klubu v Dolní sněmovně: Paní premiérka dělá všechno, co je v jejích silách. Jsem si jistá, že pokud dojde k názoru, že by to bylo nápomocné, tak to učiní. Mezitím je ale nutno splnit určité praktické potřeby. Protože obyvatelé a jejich rodiny byly postiženy.

Reportér: Není ale pro paní premiérku prioritou sem přijít a mluvit s lidmi? To by lidi hodně povzbudilo. (Mladíkovi se sluchátky vzadu:) Co byste chtěl vy říct?

Mladík se sluchátky: Myslím si, že aspoň se měla setkat s obětmi. Corbyn, Corbyn, ten dobrý člověk, tady byl a s obětmi se setkal. Setkal se s lidmi. Nebyl obklopen kordonem policie. Vždyť ji ani nikdo neviděl!

Reportér: Co na to řeknete, paní Leadsomová?

Andrea Leadsom: Jak říkám, já jsem sem dnes přišla, protože jsem se s místními lidmi chtěla setkat. Chtěla jsem s nimi sdílet tu absolutní lítost a hrůzu. kterou pociťují všichni ve sněmovně.

Reportér: On se vás ale ptá, proč sem nikdo jiný nepřišel? Proč sem nepřišla paní premiérka?

Andrea Leadsom: Ale já vím, že se uskutečnila řada návštěv. Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že někteří ministři tu byli. A někteří z nich sem chtěli přijít soukroměji. Mluvit s lidmi a poskytnout jim praktickou podporu. A to jistě bude pokračovat.

Mladík se sluchátky: Sadiq Khan, Corbyn, ti oba sem přišli. Neměli kolem sebe bodyguardy, policii. Přišli sem a mluvili s lidmi. Tady na naší úrovni. Proč sem přišla Theresa Mayová jen se spoustou policistů, chodila tady, s nikým se nesetkala, nesetkala se s žádnými rodinami. Kdo je teď na Westways? Ty oběti tam jsou. Je tam vůbec někdo z vaší strany? 

0
Vytisknout
6149

Diskuse

Obsah vydání | 16. 6. 2017