Meryl Streep ostře zkritizovala Trumpa při ceremonii Golden Globes za výsměch invalidovi

9. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

"Jedno představení letos mě ohromilo. Zaseklo mi do srdce háky," řekla Meryl Streepová na ceremonii udělování cen Golden Gloves. "Ne proto, že by bylo dobré, nic dobrého na tom nebylo, ale bylo efektivní a vykonalo svou práci. Byla to ta chvíle, kdy osoba, jíž jsme požádali, aby zasedla v nejrespektovanějším křesle naší země, napodobovala invalidního reportéra. Někoho, kdo se mu nemůže rovnat, co se týče výsadního postavení, moci a schopnosti se bránit. Zlomilo mi to srdce, když jsem to viděla, a pořád to mám v hlavě, protože to nebylo ve filmu, bylo to ve skutečnosti."

V místnosti, plné hvězd, která byla viditelně otřesená, Streepová dodala, že Trumpovy akce legitimizovaly šikanování a že by se mohly projevit v každodenním životě obyčejných lidí.

"Tento instinkt ponižovat, když se vzorem pro to stává veřejná osoba," řekla. "Když to dělá někdo mocný, pronikne to do života všech protože to jaksi dává svolení jiným lidem, aby to taky dělali. Nedostatek respektu vyvolává další nedostatek respektu, násilí vyvolává násilí. Když mocní zneužívají svého postavení k šikanování druhých, prohráváme všichni."

Trump se vyjádřil, že ho nepřekvapuje, že ho "levičáci" na Golden Globe kritizovali a že Meryl Streep je "Hillary lover":

0
Vytisknout
6042

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2017