Stává se Trump pragmatikem?

12. 11. 2016

čas čtení 1 minuta


Zdá se, že se Donald Trump začíná distancovat od některých příslibů, které učinil během předvolební kampaně. Od svého vítězství dal najevo, že zachová určité prvky Obamovy reformy amerického zdravotnictví a jeho poradci se distancovali od příslibu, že Trump "roztrhá" dohodu o omezení jaderných zbraní s Íránem. Během předvolební kampaně Trump chtěl poslat Clintonovou do vězení za korupci, nyní se vyjádřil, že "je velmi silná a velmi inteligentní".

Trump, který přislíbil, že "vyčistí bažinu" washingtonských insiderů, začal tím, že se do ní přímo vrhnul. Vytvořil si tým pro převzetí moci, který je plný starých známých politických firem a který vede jeho viceprezident Mike Pence, guvernér z Indiany, který má vazby na americký Kongres už dlouhá desetiletí. Newt Gingrich, Trumpův blízký poradce, uvedl, že Trump "zjevně věnuje hodně času úsilí kontrolovat hranici s Mexikem. Nebude zřejmě přesvědčovat Mexiko, aby za to platilo, ale ten výrok byl to vynikající nástroj pro volební kampaň."

I na Twitteru, kam píše často, Trump mění své názory. Ve čtvrtek kritizoval média a demonstranty, že jsou proti němu "velmi neféroví", v pátek napsal: "Miluju skutečnost, že ty skupinky demonstrantů včera v noci tak vášnivě hájí naši zemi."

V sobotu dodal: "Tohle bude vynikající éra v životě VŠECH Američanů. Sjednotíme se a zvítězíme, zvítězíme, zvítězíme!"

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6300

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2016