Hnus

3. 9. 2016 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Matěj Stropnický napsal na FB:

"uprchlíkem začíná bejt člověk v týhle zemi už i když jde na pivo v jiným městě, než kde se narodil. A je to občas održku, jak se včera ukázalo. V rámci přemejšlení, jestli jsem z Prahy jel do Brna na pivo z ekonomickejch důvodů nebo z jakejch, hlásím, že Brňáci do Prahy na pivo můžou. Brňáci welcome!"

BC: Člověk by řekl, že to je poměrně nekontroverzní text... ale když si čte komentáře lidí, tak žasne nad tou neuvěřitelnou žumpou. Nejvíce lajkované jsou výhrůžky, urážky, takové to rozjásání se lůzy nad tím, když ke slovu přichází násilí a někdo kultivovaný tím násilím může být ponížen. Vzpomněl jsem si na to, jak lid za Francouzské revoluce nosil na kopích nabodnutá přirození vznešených žen. Jen nechápu, že tyhle lidi nemá Matěj Stropnický dávno blokované. S nimi nemá žádná diskuse cenu, oni rozumí jen násilí.

Za nesmírně odporné považuji i u nás v Česku poměrně rozšířené lidové přesvědčení o tom, že je chlapské se porvat a "vyřídit" si spory násilím. Tato lidová moudra nikdy nejsou dávána bodrými českými lidmi k dobru, když ten "náš" je slabší..., píše Boris Cvek na Facebooku.

0
Vytisknout
9315

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2016