Bodláky Václava Duška

Tluče bubeníček - vrata zavřena

25. 5. 2016 / Václav Dušek

čas čtení 4 minuty

Bubeníček s malým bé, prosím, aby nedošlo k mejlce s hejtmanem Bubeníčkem. My budujeme kapitalistický chodník - Praha - Brusel - Prčice! Divnodějů přehršel, kasuáří krasavci se natřásají v ohradnících postavených voličstvem, jak jinak, než z lásky, před krasavci praskají broušená benátská zrcadla, plachtění harpyjí nad kořistí jest nezapomenutelným divadlem; komanda slizounů obráží terén - ještě lze cosi pěkného šlohnout, právně zašantročit, polehoučku zpeněžit, obstarat milenou rodinku i rozvernou milenku - a volič s otevřenou papulou nevěří vlastním očím - hle, bývalý správný chlap, nyní ventra kradoucí z bývalého společného koláče. Podobá se údajně prezidentskému kandidátu s vlasy ve tvaru topinky.

Nezdržujte pokrok titěrnostmi, vážení odpůrci. Co zlodějských dušiček v obcích a krajích, stovky, tisíce, dosud nepotrestaných, vysmátých. Blbost prý nekvete, ale květy zla vyraší, po pravdě a lásce se zapráší, příteli. Zůstaneš sám, opuštěný davem přikyvujícím dle daného samovýběru. Vybírej obezřetně, abys nepřestřelil. Raději rovnou desetkrát měř a jednou řež.

Komunální šafáři kradou i přikrádají, politicky nám vadnou. Vlažné voličstvo ztrácí naději, hele je potvory chmatácký - kradou a ještě se nám chechtají. Chovatel koní se stal starostenskou hlavou malého zemanství. Pozemky rozkulačil, prachy roztočil a následoval odchod do houfu prostého lidu. Proč není v kriminále, za každou spáchanou pitomost v tomto státečků hned pracují policisté, prokurátoři, soudci, a vazby nestačí, samovazby už vůbec ne - a tenhle trpaslík sudetský se motá okradenou obcí. Přebytečný politický pukavec - partajní pach k nesnesení!

Velkou politiku podemílají starostové a konšelstvo malých zemanství, pidistátečků ve státě - máme mnoho vlád, chytrolínů k prodeji, zavirovaných zlodějských duší, hodně slibů, dluhů, zbytečných úřadů. Maličký příklad. Ve městě T na úřadu práce nepracují řádně - lehkoživkové milovaní. Poslala panímanda nezaměstnaného do pracovního procesu. Epileptik se nahlásil, ovšem nepřijat. U stroje nemohl pracovat. A panímanda volala: Jaktožejstehonepřijali. Je epileptik... Prosím, vás, záchvat měl před rokem... Povídej babě, že epilepsie není chřipka.

Na úřadech práce si můžete připadat, jak Alenka v říši divů. Hlaste se, neopovažujte se porušit disciplínu nezaměstnaného - a dočkáte se informace, že pro vás ještě nic nemají. Dobrá sinekura, a kola mlýnu klapou píseň neochvějnou, vesele, vesele, do práce dělník jde...

Už jste slyšeli píseň básníka Jarka Nohavici o dnešní Ostravě Mozart s třemi vykřičníky? Ostravica spadne za chvilu, všude kolem plno debilů...

Ostatní častuškáři mlčí - nejsou básníky. Ostuda. Považte, mlčí, nenašel se vhodný vršek k výstavbě pomníků hrdinných lidových pěvců.

Ve východním cípu země, kdysi české a slovenské, potkával jsem divukrásné čaji u Kaple svatého Michala. Dívka čaja a chlapec - že by čaj? Kolik mučenek vykvetlo od té doby mé návštěvy... a ve vlaku psáno pastelkou na stěnu umývárny: Mladý socan - rudý krocan.

Politické vichry se rodí znenadání, o to bouřlivěji zasáhnou nepřipravené. Hrotit situace, nahrávat hejkalům, zkoprnět, svádět neúspěch na podťatou víru, škaredit se nad protivníky, supět pod břemenem moci, ne! Musíš si poradit, nezoufat, neškemrat, nehledat pomoc u beznadějně vyhaslých lidožroutů nachystaných spolykat zbloudilé poustevníky.

Žil byl člověn; v restaurantu Černý Orel zvaný pivním bratrstvem magistr Kelly pro jeho schopnost uchopit životní výzvu za pačesy a nenechat se opíjet rohlíkem amatérskými sbory. Pět let jezdil automobilem u zahraničního úřadu bez řidičského průkazu - po odhalení jeho prohřešek zameten po koberec. Copak by si lidé neřekli, že žijí v bordelu?!

Tlučte a bude vám otevřeno! Volejte a budete vyslyšeni. Ale až naprší a uschne. Mlčte a budete zapomenuti.

Historické pravdomilníky budovány pilně a neomylně.

0
Vytisknout
7803

Diskuse

Obsah vydání | 26. 5. 2016