Komu se otevře Šumava?

13. 5. 2013

čas čtení 1 minuta

Nic tak výstižně neilustruje snahy vlády a starostů otevřít dosud nepřístupná místa na Šumavě novým zákonem, jako tato veselá příhoda.

Vodáci? Ha, ha, ha? Bandy opilců, hledajících "adrenalin" v nejcennějších

místech naší přírody. Totéž bude na Smrčině - opilí nebo zdrogovaní snowborďáci. Na takový "obchod" se spoléhají starostové "místního obyvatelstva" od Železné Rudy přes Modravu až ke hrázi na Lipně.

Zábavní průmysl - Studená Vltava jako kolotoč ve Stromovce - má nahradit pracovní místa zaniklého skutečného průmyslu po roce 1989. Ve Volarech, V Lenoře a dál po toku Vltavy přes Krumlov až do Budějovic.

Nezaměstnaní, podnikejte! Zakládejte hotely a penziony, volala propaganda. Dnes je tam každý druhý na prodej nebo k pronajmutí.

Pravý břeh Lipenského jezera je zatím klidný, ale to brzy skončí. Silnice, dokonce i nová železnice z Nové Pece ho mají otevřít "turistům, vodákům" a v zimě "lyžařům". Samozřejmě vše dostupné autem až na místo.

Nějací pěšáci, cyklisté, běžkaři, kteří umí ocenit nedotčenou přírodu a do Vltavského luhu hledí zpovzdálí s tichou úctou k jeho kráse, ti nás neuživí. To je soft. My jsme cool...Tak jen do toho!

0
Vytisknout
7315

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2013