Argumentace vysvětlující, proč je dobré volit Schwarzenberga

13. 1. 2013

čas čtení 2 minuty

Nikoli "Iracionalita voličského davu"(vskutku tolerantní zhodnocení miliónů Vašich spoluobčanů! - nebudu tu zbytečně marnit čas pokusem něco Vám ukázat), ale naprostá ztráta soudnosti, nadhledu i obyčejné lidské slušnosti na Vaší straně kulminuje, píše Milan Marek.

Doporučit Vám, aby jste se nechal vyšetřit, jak se obyčejně říká, už nemá cenu. Vy už jste totiž překročil tu hranici psychické a osobnostní vykolejenosti, za níž už s největší pravděpodobností nejste schopen střízlivého pohledu na sebe sama. Nelze než doufat, že s alespoň Vašemu intimnímu okolí podaří na Vás v tomto směru zapůsobit dříve než dojde ke katastrofě.

Pozn. JČ: Názory pana Marka jsou zajímavé, ale ani on - jako nikdo - nepřinesl žádný věcný argument, proč by pro Českou republiku bylo dobré, aby se jejím prezidentem stal spavý stařec bez invence. Zatímco argumenty, proč ne Zemana, jsou přetřásány všude, média vytvářejí absurdní prázdnou auru kolem Schwarzenbergovy "aristokratičnosti" (přitom je v ČR od 1918 právem zakázán titul "kniže") a skrývají, že se pod mediální nálepkou nenachází nic. V současnosti je domácí i zahraničněpolitické postavení České republiky velmi složité. Ekonomicky se země propadá, zahraničněpoliticky nemá v upadající Evropě ČR žádné použitelné spojence s obdobnými zájmy, s nimiž by byla schopna vytvořit sobě prospěšnou dlouhodobější politickou strategii. Potřebuje do svého čela inteligentní, tvůrčí, schopné a obětavé politiky v rozkvětu sil, kteří by se nezáviděníhodnou situaci pokusili zachránit ve veřejném zájmu. Jde o budoucnost všech. Iracionální nadšení pro stárnoucího maskota zakrývajícího svým "aristokratickým" původem nedostatky a čachry nejrůznějších politických stran je v dnešní ekonomické i mezinárodní situaci pro Česko špatnou zprávou.

Přestárlé jedince postavil do svého čela rozkládající se sovětský režim, pamatujete na Brežněva, Černěnka a Andropova? Je to skutečně varovným signálem o stavu země.

Zemi nikdo v zahraničí nezná a nikdo se o ni nezajímá. Potřebuje do svého čela inteligentní lidi, kteří by byli schopni nesmírné problémy dneška uchopit a řešit. Kde jsou?

Dnešní český vládnoucí establishment bude nadšen, jak se manipulace podařila a že v rozkrádání bude možno pokračovat nerušeně. Co ale lidi?

0
Vytisknout
10195

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2013