Strýček Vova nechává pozdravovat

7. 8. 2023 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Moskvě začínají docházet zahraniční spojenci ochotní se za ni veřejně postavit. Ještě že čeští chcimíři mohou vydatně pomoci.

Chcimíři dlouho volali po přístupu, který namísto války na Ukrajině nastolí jednání. Konečně se dočkali.

Trochu smůla ovšem je, že na mezinárodní konferenci do Saúdské Arábie Rusko coby zjevného agresora porušujícího mezinárodní právo vůbec nepozvali. A že podle insidera dokonce i Čína nebo Brazílie podporují princip územní celistvosti Ukrajiny. Ano, té Ukrajiny, které evropští míroví štváči už více jak rok předhazují, že prý se má vzdát okupovaných území výměnou za mír.

Nabubřelého, imperialistického a kolonialistického Ruska má už kdekdo plné zuby. Včetně "neomezeného" strategického spojence Číny, která protestuje proti ponižujícímu zacházení se svými občany.

Na Putinem svolaný africký summit přijel jen zlomek všech hlav afrických států. Především pak ti, jejichž moc pomáhají podepřít neonacističtí žoldáci z ruské společnosti Wagner.

Rusko masivně zbrojí, převádí ekonomiku na válečnou výrobu a centrální řízení v komunistickém stylu. Firmám chybějí dva miliony pracovníků, což je stav, před nímž dlouhodobě varovala šéfka centrální banky Elvira Nabiullina - takový Putinův Hjalmar Schacht, kdysi zajišťující ekonomické zázraky pro Třetí říši.

Strýček Vova nechává pozdravovat africké diktátory, fandy latinskoamerických junt, asijské komunistické dynastie, západní podvodníky a mafiány, prodejné či vydíratelné "demokratické" politiky, nácky a zastydle protiamerické "antiimperialisty" uvízlé dutými lebkami v ideové mrtvole SSSR.

Tím je aktuální přehled jeho skutečných spojenců ve světě v zásadě vyčerpán.

3
Vytisknout
6034

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2023