Lékař: Zranění z Manchesteru jsou taková, jaká jsem viděl v Sýrii, ale v daleko větším měřítku

24. 5. 2017

čas čtení 1 minuta


Chirurg, který ošetřoval jednu z obětí manchesterského útoku, konstatoval, že její zranění byla podobná těm, která ošetřoval jako dobrovolník v nemocnicích ve vzbouřeneckých oblastech v Sýrii.

Mounir Hakimi, z fakultní nemocnice v Lancashiru, se ve středu dopoledne připravoval na operaci, v jejímž rámci bude odstraňoval úlomky šrapnelu z těla jedné ženy. Hakimi řídí organizaci Syria Relief, která poskytuje kvalifikační kursy pro syrské lékaře. Uvedl, že zranění této ženy jsou podobná zraněním lidí v Sýrii:

"Když jezdím do Sýrie, máme tam takováto zranění z výbuchů, ale v daleko větším měřítku. Ošetřoval jsem pacienty, kteří přišli o končetiny a měli daleko vážnější zranění. Také ošetřuji lidi s podobnými zraněními, jaká budu operovat dnes dopoledne. Rakety odpalované v Sýrii obsahují množství šrapnelu, hřebíků a dalšího materiálu, ale v Sýrii je to v daleko větším měřítku.

Chirurg vysvětlil, že v Sýrii ošetřuje také mnoho zranění způsobených rozdrcením těl. Dodal, že jeho lékaři léčí pacienty, kteří jsou silně ztraumatizováni. "Je to tak obtížné, když máte pacienta, který je mentálně a psychicky těžce postižen."

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
5942

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2017