Trump zaútočil na soudce a soudy kvůli hypotetické hrozbě "teroristického útoku"

6. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Navzdory kritice Donalda Trumpa, že zaútočil na soudce, který pozastavil jeho zákaz vstupu do USA pro uprchlíky a muslimy, Trump v neděli poslal několik vzteklých tweetů týkajících se suspendování jeho exekutivního příkazu a kritizujících soudce:

Spojené státy mají dlouhá léta jeden z nejpřísnějších systémů kontroly žadatelů o vstupní vízum a prověřování uprchlíků. Letecké společnosti uvedly, že se doprava dosud nevrátila po Trumpově exekutivním příkazu z minulého pátku k normálu.

Senátor Bernie Sanders v neděli vyjádřil názor, že by Kongres a soudy se měly navzájem aktivně kontrolovat a kontrolovat i prezidenta. "Jsme demokracie, ne one man show," řekl Sanders. "Nejsme jen nějaký Trumpův podnik. Máme prezidenta, který, obávám se, nás posunuje velmi autoritářským směrem. Je to prezident, který zjevně pohrdá celým soudnictvím."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Donald Trump na Twitteru v neděli napsal:

"Ten soudce otevřel naši zemi potenciálním teroristům a jiným, kteří nemají naše nejlepší zájmy na srdci. Zlí lidé jsou velmi šťastní!"

"Prostě nedokážu uvěřit, že by nějaký soudce dokázal uvrhnout naši zemi v takové nebezpečí. Jestli se něco stane, obviňte jeho a systém soudnictví. Lidé se valí do země. Špatné!"

"Nařídil jsem ministerstvu vnitřní bezpečnosti, aby kontrolovali lidi přicházející do naší země VELMI PEČLIVĚ. Soudy to velmi ztěžují!"

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
6755

Diskuse

Obsah vydání | 9. 2. 2017