Charitativní organizace bude žalovat britskou vládu, že ignoruje dětské uprchlíky v Calais

19. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Charitativní organizace Citizens UK varovala, že současný program britského ministerstva vnitra, v jehož rámci bylo tento týden dopraveno do Británie asi 40 nezletilých uprchlíků z Calais, je pomalý a neefektivní. Organizace poukazuje na to, že britské ministerstvo vnitra zcela ignoruje skupinu asi 500 uprchlických dětí bez doprovodu rodičů, některým z nichž je sotva osm let a mnohé z nichž jsou holčičky. Tyto děti nemají v Británii žádné příbuzné.

Britské ministerstvo vnitra ignoruje tzv. Dubsův dodatek k imigračnímu zákonu, který byl schválen letos v květnu. Podle tohoto dodatku Británie má nabidnout azyl nejzranitelnějším dětským uprchlíkům v Evropě. "Zatím nebyly do Británie podle Dubsova dodatku dopraveny vůbec žádné děti," konstatuje organizace Citizens UK.

George Gabriel z této organizace konstatoval: "V Calais je více než 1200 dětí uprostřed blátivého, mrazivého pole. Jsou obklopeni 10 000 dospělými, které neznají.

Organizace Citizens UK varovala, že pokud britské ministerstvo nezačne dopravovat děti z Calais ve čtvrtek tento týden, zahájí proti němu soudní kroky podle odstavce 67 britského Imigračního zákona z r. 2016.

Francie se připravuje k likvidaci uprchlického tábora v Calais.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5395

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2016