Zahraniční novináři požadovali od Borise Johnsona, aby vysvětlil své urážky a lži

19. 7. 2016

čas čtení 1 minuta


Boris Johnson na své první londýnské tiskové konferenci jako britský ministr zahraničí byl zahnán do defenzívy, když od něho novináři opakovaně požadovali, aby vysvětlil své "nepokryté lži" a urážky světových politiků, včetně jeho urážky prezidenta Obamy, jehož Johnson charakterizoval jako "částečného Keňana a pokrytce".

Johnson stál vedle amerického ministra zahraničí Johna Kerryho a tvrdil, že jeho výroky byly "zkresleny", či "vytrženy z kontextu" a že světoví politikové, s nimiž se setkal od svého jmenování, jeho minulé výroky "plně chápou".

Johnson se na tiskové konferenci dvakrát zmínil o "krizi v Egyptě", mínil tím krizi v Turecku.

Nejostřeji se vůči němu stavěli američtí novináři, kteří se ho ptali, zda se světovým politikům omluví za své urážky, včetně urážek prezidenta Obamy, a zda mu politikové mohou důvěřovat.

Johnson odpověděl: "Můžeme strávit strašně dlouhou dobu analýzou množství toho, co jsem za posledních třicet let napsal - a to všechno bylo podle mého názoru vytrženo z kontextu, prostřednictvím jaké alchymie, to nevím, bylo to zkresleno a trvalo by mi opravdu dlouho, kdyby se měl věnovat globálního itineráři omluv všem osobám, jichž se to týká."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6012

Diskuse

Obsah vydání | 21. 7. 2016