Eman Ghaleb: Český národ není národem xenofobů a nenávistníků

17. 4. 2016

čas čtení 2 minuty


Proč musí být v ČR dospívající dívka podrobována takovémuto veřejnému tlaku? Proč musí být "vděčná", že s ní škola zachází jako s každým jiným, když to má být samozřejmost? Je to ostuda. (JČ)

Asi bych se měla nějak vyjádřit, co? píše Eman Ghaleb na Facebooku.

Nejdříve bych ale měla poděkovat každému, kdo mi vyjádřil podporu.

Tato podpora mi dala hodně velký argument pro ty, co si myslí, že Češi jsou národem rasistů a xenofobů. Nikdy jsem si to nemyslela a jsem přesvědčena, že jen menšina v sobě nese nenávist a to hlavně ze strachu, který jim neustále dodávají média. Jsem ráda, že se mi to potvrdilo a hodně lidí přesvědčilo, že ve většině je stále dobro.

Česko beru jako svůj domov. Narodila jsem se sice v Jemenu, ale od pěti let jsem v Čechách a od té doby jsem byla v Jemenu jen 3x na dovolené. Česko beru jako svůj domov, protože mi dalo hodně a jsem za to vděčná.

Jedna z mnoha věcí, kterých si velmi vážím,je možnost studovat na Gymnáziu v Teplicích. Jsem vděčná všem na gymplu za to, že se mnou zachází úplně stejným způsobem jako s ostatním studenty, bez žádných rozdílů nebo výjimek.

Děkuji svému řediteli (Zdeněk Bergman) nejen za jeho podporu, ale hlavně za to, že mnoha lidem dal naději, že na světě je stále spravedlnost.

Co se týče mého šátku, tak to pro mě není náboženský symbol, ale věc, která je součástí mě a mé identity. Opakuji se, že pokud by byl v Čechách nějaký zákon nebo stačí rozhodnutí od vedení školy, který by zakazoval zahalování ve škole , tak to respektovat budu. Do té doby budu na cestě svobody, které si vážím a myslím si, že svoboda je nejdůležitější věc pro člověka.

Ještě jednou díky

Na zprávy budu odpovídat postupně

slibuju

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
9288

Diskuse

Obsah vydání | 21. 4. 2016