Miloš Zeman porušil ústavu

18. 11. 2015

čas čtení 1 minuta

Povinností prezidena ČR je hájit ústavu České republiky. Její součástí je i svoboda náboženského vyznání. Vinu ovšem nese nejen prezident, ale i české orgány činné v trestním řízení. Píše David Michal:

Dobrý den,

to co předvedl včera Zeman, mě velmi pobouřilo. Jako jednotlivec a člen pirátské strany jsem mohl a udělal pouze TOTO:

Kde píši a žádám ostatní:

To, co včera předvedl Zeman v Praze, už celkem přesáhlo akceptovatelné meze. Řečnil a zpíval spolu s Konvičkou, který otevřeně, bez zájmu policie vyzývá k hnaní lidí do koncentráků, do plynu a k odebírání lidských práv těm, jenž s tím nesouhlasí. To, že těm fašounům tleskaly tisíce lidí, na věci celkem nic nemění. Český prezident se tím otevřeně přihlásil k fašismu a k porušování lidských práv.

V Ústavě se píše:

"Článek 65

(2) Senát může se souhlasem Poslanecké sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku; velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt."

Dle mého názoru jednal Zeman proti demokratickému řádu.

Je načase zformulovat požadavek k odeslání do Senátu a do Parlamentu a žádat o podání žaloby na prezidenta k Ústavnímu soudu.

Prosím pokud souhlasíte, či vidíte šanci. Nasdílejte, či pošlete svým kontaktům, ať to nezůstane pouze u Pirátů, ale dostane se ten nápad k více lidem.

Snad se podaří vrátit ČR do normálu.

S pozdravem,

David Michal

0
Vytisknout
10265

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2015