Anonymní akcie a Nečasova vláda

7. 5. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Nečasova vláda sama sebe označovala jako "protikorupční". Měla velkou většinu ve Sněmovně a měla tedy hned na začátku zatočit s některými nejodpornějšími jevy v tomto státě, které korupci podporují. Jde v prvé řadě o anonymní akcie. Dnes máme téměř tři roky vládnutí této vlády za sebou a v Hospodářských novinách můžeme číst:

"Odborníci na obchodní právo či boj s úplatky vítají senátní návrh, který nutí firmy registrovat akcie na majitele v depozitáři, a budou tak na ně dopadat i přísné mezinárodní regule proti praní špinavých peněz."

Všimněte si, že jde o senátní návrh, tedy o návrh komory, ovládané levicí. Všimněte si, že Hospodářské noviny nejsou levicový tisk. Zde jde o princip, o právo, o boj proti závažné ekonomické kriminalitě, která rozežírá tuto společnost. Kdyby proti ní účinně zakročila Nečasova vláda, nebylo by dnes proč chválit senátní návrh, protože ten by byl už zbytečný.

Teď je otázka, jak se pravice postaví k senátnímu návrhu ve Sněmovně. Bude to zajímavý test její "protikorupčnosti". Pokud má dojít k distribuci majetku vděčných církevních restituentů a vděčných poctivých občanů miliardovými majetky, které uchránila abolice před otravnou mouchou spravedlnosti, k jejich politickým dobrodincům, mohl by takový krok proti anonymním akciím, jaký navrhuje Senát, značně komplikovat situaci.

Konec akcií na majitele. Své skutečné vlastníky budou muset odhalit stovky firem ZDE

0
Vytisknout
9326

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2013