Strach

14. 2. 2013 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

K dopisu Terezy Brdečkové:

Zde v Česku panuje dosti legitimní strach z toho, že Zemanovo vítězství může zemi finálně zatáhnout ještě dále od evropské stability do východní nestability, potažmo do Sovětského svazu, který symbolicky nepřestal existovat.

Čím více nahlížím do událostí kolem Února 48, tím jasněji si uvědomuji tragédii demoralizace společnosti, která prostě složí ruce v klín a řekne - nedá se nic dělat, ono nějak bude. To je ale opravdu špatně. Ta česká média, která z klidných britských pozic oprávněně kritizujete pro neobjektivnost, mají na mysli přesně toto nebezpečí - respektive ne média, nýbrž novináři.

Trnu hrůzou, když vidím, že někdy odvádějí poněkud medvědí službu. Uvědomuji si, že padáme do jakési pasti destabilizace, která, jak se domnívám, je právě cílem Zemanova vítězství.

Dobrý den! Tyto pasáže ukazují myšlení části pražských intelektuálů, v krajích a okresech se jedná jen o jednotlivce. Paní Brdečkovou rád poslouchám v televizi, ovšem tohle je výplod vystrašené dušičky. Tihle lidé žijí v myšlenkovém ghettu, které nemá s realitou v ČR nic společného. Mají strach ze svého omylu s "nepolitickou politikou", která vzala za své vystoupením Klausovy části z OF, krachem Občanského hnutí, rumlovského puče v ODS a jeho Unie svobody i dalších následnických pokusů přes Bursíkovu SZ, VV a nyní jakési poslední naděje v osobě K. Schwarzenberga. U všech těch krachů tihle lidé byli. Skutečný život v celé zemi je ovšem jiný a jinde. Podle toho dopadly a dopadnou volby, míní František Řezáč.

0
Vytisknout
10191

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2013