Nečas činí milosrdenství tunelářům

9. 1. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Premiér této země mluví o milosrdenství! Katolík Nečas, zdá se, navrací se k evangeliu a dojal se nad chudými a slabými. Slyšme jeho slova: "Nečas zdůraznil, že amnestie je "plošným aktem milosrdenství" a jako taková je na rozdíl od milostí "slepá". "Milosrdenství narušuje spravedlnost," dodal Nečas s tím, že amnestie není politickým aktem."

Zaslzel jsem. O kom to mluví? O Romech z ostravského Přednádraží? O důchodcích, o lidech bez práce, o obětech lichvářů? O nemocných? O sirotcích a vdovách?

Ne, ti nejsou hodni milosrdenství Nečasovy-Schwarzenbergovy-Peakeové vlády (abych jmenoval předsedy stran, kteří vládu premiéra Nečase tvoří).

Milosrdenství této vlády směřuje k tunelářům, k lidem, kteří jsou podezřelí z obrovských krádeží. Co se jim stalo tak hrozného? Hrozila jim spravedlnost.

I zželelo se Nečasovi těchto nebohých a podepsal abolici, aby se už nikdy nemuseli bát spravedlnosti a mohli si v klidu užívat nakradených miliard, zatímco zbytek národa upadá do bídy.

Milosrdně posvětili spolu s prezidentem ekonomickou kriminalitu, jež likviduje ekonomický i společenský rozvoj této země.

Jestliže má tahle vláda takové pojetí křesťanství, není vůbec divu, že většinou zkorumpovaného poslance a nikým nevolené strany LIDEM schválila tzv. církevní restituce. Všechno to do sebe dokonale zapadá.

Amnestie by se mohla týkat 18 velkých kauz ZDE

0
Vytisknout
10737

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2013