Politik Roman Onderka zaplatil 250 tisíc, aby nemusel synovi poskytnout v budoucnosti dědictví

12. 11. 2018 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta

Britské listy obdržely fotky dokumentu, který dokazuje, že se Onderkův syn vzdal za úplatu práva na dědictví


Politik z ČSSD Roman Onderka před časem uzavřel smlouvu se svým synem Zbyňkem. Za synův příslib, že se vzdá nároku na dědictví, mu zaplatil čtvrt milionu korun. Z nějakého neznámého důvodu se Roman Onderka rozhodl dát synovi tuto částku peněz, aby mu v budoucnu už nezanechal nic jiného.

 
 

Zbyněk Onderka má 33 let. V době, kdy jeho otec byl starostou Brna, Zbyněk hrál v porno filmech, protože potřeboval peníze. Zpočátku natáčel heterosexuálně zaměřené snímky, později přešel ke gay filmům, i když není gay. Jeho táta, aspoň podle Zbyňka, rodinu úplně opustil rozvázal s ním jakékoliv kontakty.

Podle Zbyňka pro to nebyl jiný důvod, než že Onderka začal chodit s jinou ženou, se kterou se pak oženil a pořídil si dalšího syna. Je sice pravda, že žádný otec není zodpovědný za to, jak si vedou jeho dospělí potomci, ale to, že opustil ženu a ignoroval vlastního syna, který se ocitl v nesnázích, svědčí o jeho sociálním cítění - u sociálního demokrata je to paradox.

I když Zbyněk získal v roce 2015 250 tisíc korun, je nyní bezdomovec. Spí po bytech kamarádů, někdy v ulicích Brna.

Může se zdát, že je tento článek bulvární. Jenže určitým způsobem  je to relevantní, protože se to týká jednoho z nejdůležitějších politiků v zemi. Také proto, že sociální demokrat by měl reprezentovat solidaritu a pochopení pro ty, kteří jsou v nouzi.

V každém případě mi tyto dokumenty zaslala osoba, která má s případem spojitost. Zdroj chce zůstat anonymní, protože se obává, že by politik mohl usilovat o nějakou pomstu.


0
Vytisknout
25389

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2018