Antisemitismus v Labour Party: Jak ho překonat

4. 4. 2018

čas čtení 2 minuty
Během 29 let boje s fašismem jsem nikdy nezažil takovou úroveň napadání, jaké jsme byli vystaveni v reakci na naše vyjádření k labouristickému problému s antisemitismem, napsal Nick Lowles.


  Minulé pondělí jsem napsal blog, v němž jsem vyzval lídra Labour Party Jeremyho Corbyna, aby se omluvil za to, co vypadá jako obrana jasně antisemitské nástěnné malby streetartisty Mear One. Během několika málo dní jsme já a organizace HOPE not hate byli zaplaveni hněvivými komentáři, které tvrdí, že můj blog je součástí širší snahy Corbynových oponentů podkopat jeho vedení. Jeden člověk mě osobně označil za "vraha malých dětí", když tvrdil, že můj blog usnadnil izraelským letounům bombardování nevinných civilistů v Gaze. Během 29 let boje s fašismem jsem nikdy nezažil takovou úroveň napadání, jaké jsme byli tento týden vystaveni v reakci na naše vyjádření k labouristickému problému s antisemitismem. Fakt, že to přišlo od lidí, kteří si myslí, že stojí na levici, znamená že to šokovalo tím více.

  Jestli si myslím, že má Labour Party dnes problém s antisemitismem? Ano, myslím si to, a tento týden bohužel toto přesvědčení posílil a utvrdil mě v něm.

  Nechť je zaznamenáno, že nepíšu svůj blog s úmyslem podkopat postavení Jeremyho Corbyna. Organizace HOPE not hate nikdy neměla názor na to, kdo by měl být lídrem Labour Party. Někteří z našeho týmu podporovali Corbyna, jiní nikoliv. Další nepodporují labouristy a nemají na tuto věc názor. Píšu blog, protože jsem antifašista, který se chtěl vyslovit proti něčemu, co považoval za špatné. Corbyn prostřednictvím mluvčího vyjádřil "lítost" na Facebooku, ale mě "lítost" nestačí. Malba, které se zastal, byla zřetelně antisemitská a bylo třeba se omluvit, omluvit věrohodně.

  Viděli jsme několik kandidátů do rady Labour Party, kteří byli usvědčeni z antisemitismu a jako revizionisté holokaustu. Viděli jsme vyšetřování listu Sunday Times ohledně tisíců zneužívajících, rasistických a antisemitských vyjádření na Facebooku a viděli jsme labouristické poslance žádat, aby aktivista, který byl vyloučen poté, co napsal na Twitter to nejobscénější antisemitské svinstvo, dostal druhou šanci.

 

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7907

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2018