Vždy se na to dívejte z té lepší stránky

30. 1. 2018 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta

1. Ti dva se teď porvou mezi sebou jako psi. Nebude to hezká podívaná a ublíží to oběma.

2. Úřadující prezident po pěti letech, kdy on a jeho komoří nedělali nic jiného než Zemanovi osobní selfpromo, do kterého utratili z rozpočtu prezidentské kanceláře stovky miliónů korun a použil všechnu myslitelnou špínu, lež a podpásovky vyhrál o mizerná tři procenta.

3. Poražený nezávislý kandidát získal skoro o milión víc hlasů než jakákoli politická strana v dějinách České republiky.

4. 2.7 mil hlasů pro nestranického, občanského kandidáta je fenomenální a znamená to nemalé probuzení občanské společnosti v této zemi.

5. Je mně líto, že to musím říci, ale osobní sympatie neznamenají, že spolknu kritiku. Poražený kandidát vypadá a vystupuje jako suchar, je naprosto toporný ve verbálním projevu, je nepohotový v reakcích, neumí pracovat s hlasem i neverbálním projevem, jeho tým jej připravil naprosto mizerně. Přesto dostal úžasných 2.7 miliónů hlasů - tak obrovský počet voličů mu dal svou důvěru, protože to je slušný a korektní člověk.

6. Právě tak byla příkladnou lekci vysoké politické kultury kampaň (včetně diskusí, vystoupení, interview atd.) prakticky všech Zemanových vyzyvatelů. Kandidáti ukázali, že ta "špinavá" politika se dá dělat čistě, poctivě a tvořivě: tento kapitál se doufám neprohospodaří.

7. Bude lépe. Nevím ještě kdy, ale bude.

1
Vytisknout
10936

Diskuse

Obsah vydání | 1. 2. 2018