Frustrace lidí v ČR povede k volbě stále větších grázlů

18. 9. 2017

čas čtení 2 minuty
Rád bych v debatě o vnitrostátní náladě v ČR upozornil,  že jaksi leccos s lecčím souvisí. P.K. (pražská kavárna) si možná neuvědomuje, že prosazuje za  lídry, kteří mají rozhodovat o legislativě, případně v exekutivě, lidi, kteří nynější marasmus, na který nadávají úplně všichni - chudí, bohatí, červení, zelení... vybudovali a zabetonovali. Zbytek republiky vidí, že "profesionální politik" odsouhlasí cokoli a ještě z nás udělá blbce tím, že se snaží nám sdělit, že za nás bojuje, píše Martin Golembiovský.

Lidem došla trpělivost a když zjistili, že jinak než ještě větším grázlem, než jsou Zaorálek, Kalousek, Sobotka, chocholatý spáč, Fiala, Udženija, knihovnice..... prostě "standartní strany" nejde tyto z prdlamentu odstranit.



 A jestli P.K. nedojde že Babiš má z tohoto důvodu celkem stabilních cca. 30%, pak lze očekávat ještě větší  podporu pro ještě většího grázla.

Jak to dopadlo v Německu mezi válkami, snad ví každý.

Poprvé v této vládě se stalo, že se v podstatě nehandlovalo systémem něco za něco, ale daly se programy vedle sebe a prosadilo se alespoň něco z toho co měli všichni tři v programech společného. Lidi to vidí. Ne každému jde vše prosazené pod nos, ale to je holt demokracie. Jakmile se "ozubená pleš" začala zvedat na zadní, podpora pro agenta posílila a ztvrdla. Fakt to není vidět?

Nedošlo mocným, že předvídatelný grázl je pro lid přijatelnější než nepředvídatelné hovězí?

On si to možná agent neuvědomuje, ale pokud nebude posléze v prdlamentě makat pro lidi lépe než tento třicetiletý skanzen, pak i na něj se najde ještě větší grázl. Bohužel s výsledkem meziválečného období, ale tím lidi nemá cenu strašit. Už neuhnou.

Pokud P.K. s tím chce něco dělat, nezbývá jí než najít někoho lepšího (nikoli pouze na hubě, ale prokazatelně) než je zmíněné kladivo na čarodějnice. Neúspěch volby chocholatého spáče nechť jim je varováním.

Martin Golembiovský 

0
Vytisknout
13920

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2017