Šéf Ryanairu varuje: V dubnu 2019 přestanou lety mezi Británií a Evropou

31. 8. 2017

čas čtení 1 minuta


Michael O'Leary, ředitel superúspěšné nízkonákladové letecké společnosti Ryanair, znovu vážně varoval, že brexit ohrožuje leteckou dopravu mezi Británii a Evropskou unií. Letecké společnosti potřebují plánovat přibližně rok dopředu a jestli touto dobou příští rok nebudou vyjednány nové podmínky fungování leteckých společností mezi Británií a Evropou, v dubnu 2019 se přestane létat. Letecké společnosti nebudou schopny prodávat lety pro dobu dovolených na léto 2019.

 



O'Leary kritizoval britskou premiérku, že si popíjí saké během své nynější návštěvy v Japonsku, zatímco by měla intenzivně vyjednávat brexit. "Právě se vrátila ze třítýdenní dovolené ve švýcarských Alpách. Jistě, každý má právo na dovolenou, ale blíží se krize pro britskou ekonomiku. Brexit bude pro britskou ekonomiku katastrofou. Mayová by měla v Evropě vyjednávat a ne jezdit si po Japonsku a pít tam čaj a saké."

"Je úplně jasné, že z Británie nebudou žádné lety. Mayová a brexiťáci se vám pak budou snažit vysvětlit, proč pro cestu do Evropy budete muset jet lodí do Irské republiky, to bude jediná možnost."

O'Leary konstatoval, že i letecká společnost Easyjet "je soukromě z brexitu úplně posraná". Evropské letecké společnosti požadují, aby bylo britským aerolinkám po odchodu Británie z EU zakázáno i provozovat lety mezi jednotlivými evropskými zeměmi.

Easyjet se na poslední chvíli pokusil založit si pobočku Easyjet Europe ve Vídni ve snaze tomuto zákazu čelit.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
6966

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2017