Redaktor Britských listů Daniel Veselý se stal terčem nenávistných útoků čtenářské chátry z Parlamentních listů

6. 1. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Poté, co na Facebooku vyjádřil redaktor Britských listů  Daniel Veselý zděšení nad výroky Jana Petránka, jimiž Petránek zjevně spáchal trestný čin vyhrožováním násilí proti skupině obyvatelstva podle paragrafu 352 trestního zákoníku ČR, když vyzýval, aby proti uprchlíkům, utíkajícím před válkou a pronásledováním, byla nasazena armáda, se stal Veselý terčem řady vulgárních nenávistných útoků spodiny, která čte Parlamentní listy. Tento server se systematicky zaměřuje na nejprimitivnější složky obyvatelstva České republiky, které záměrně masíruje emocionálně formulovanými poplašnými zprávami, jimiž v nich vybičovává iracionální nenávist. Situace je vážná, neboť aspoň v části společnosti, kterou manipulují Parlamentní listy, dochází k nebezpečné proměně společenské atmosféry.

Nikdo neřeší, že podobně jako drtivá většina článků na Parlamentních listech, jsou Petránkovy "výroky" absolutními paranoidními bláboly, které nemají vůbec žádnou vazbu na skutečnost. Destabilizace společnosti vymyšlenými nebezpečími, jimiž veřejnosti neustále vyhrožují Parlamentní listy, je zjevná.

Pokud orgány v trestním řízení proti tomuto cílenému, bezdůvodnému rozvracení společenského klidu, které páchají Parlamentní listy, nezasáhnou, začne dříve nebo později docházet k vážným fyzickým útokům na občany, které Parlamentní listy určí jako terč nenávisti spodiny, která tento server navštěvuje. Nečinnost orgánů v trestním řízení přinese své plody, jak se to už v současnosti děje v sousedním Polsku.

§ 352

Násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci

(1) Kdo skupině obyvatelů vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Kdo užije násilí proti skupině obyvatelů nebo jednotlivci nebo jim vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

(3) Stejně jako v odstavci 2 bude potrestán,

a) kdo se spolčí nebo srotí ke spáchání takového činu, nebo

b) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

0
Vytisknout
9000

Diskuse

Obsah vydání | 10. 1. 2017