Rakousko: Zákaz vstupu do bazénu pro všechny uprchlíky

27. 6. 2016

čas čtení 1 minuta


Do bazénu v Mistelbachu, městě ležícím 120 km severně od Vídně, mají dočasně zakázán vstup všichni uprchlíci. Policie vyšetřuje případ, při němž mělo dojít k napadení a sexuálnímu obtěžování třináctileté dívky.


Podle listu Heute dívka a svědkové policii sdělili, že muž, který se činu dopustil, byl tmavšího vzhledu a šlo o cizince. Po mimořádném jednání místní úřady rozhodly vyvěsit u bazénu oznámení v angličtině, že vstup uprchlíkům "dnes" není povolen.

"Toto rozhodnutí nebylo přijato lehce, ale přijímám za ně odpovědnost," tvrdí starosta Alfred Pohl, který označil zprávu o incidentu za "šok". Potvrdil zároveň, že město najme dva strážce, kteří mají danou oblast hlídat. Jakmile k tomu dojde, zákaz vstupu bude zrušen.

Vloni v bazénu ve Vídni žadatel o azyl z Iráku znásilnil na toaletě desetiletého chlapce. Dvacetiletý Amir A., který je ženatý a má dítě, tehdy sdělil policii, že se nacházel v "sexuální nouzi", když na školáka zaútočil.

V dubnu byl shledán vinným a tento měsíc odsouzen k šesti letům vězení za vážné sexuální zneužití nezletilého a znásilnění.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7749

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2016