Zatýkání v Itálii: Plánovaný útok na Vatikán a izraelské velvyslanectví?

29. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


Včera bylo vydáno šest zatykačů v souvislosti s podezřením z přípravy útoků na Vatikán a izraelské velvyslanectví v Římě. Milánský prokurátor Maurizio Romanelli to oznámil na tiskové konferenci.


Milánská policie předtím informovala o masivní protiteroristické razii na severu země. Měl zabránit tomu, aby dva podezřelí přesunuli do Sýrie nebo Iráku a připojili se k teroristické milici IS. V přepisu zachyceného telefonního rozhovoru podezřelý říká: "Přísahám, že budu první, kdo zaútočí na tuto Itálii s jejími křižáky, přísahám. Zaútočím ve Vatikánu, dá-li Bůh." V jiném rozhovoru muž údajně prohlásil, že chystá útok na izraelské velvyslanectví a shání pro něj zbraň z Albánie.

Čtyři osoby plánující cesty do Sýrie a Iráku, všichni maročtí občané, byli zadrženi. Dva další lidé, Maročan a jeho italská manželka, opustili Itálii vloni a odcestovali do Sýrie a Iráku. Itálie se dosud vyhnula velkým teroristickým útokům, ty však nejsou vyloučeny, podle Romanelliho také proto, že se v Římě zdržuje mnoho křesťanských poutníků.

Podrobnosti v němčině: ZDE

0
Vytisknout
6075

Diskuse

Obsah vydání | 29. 4. 2016