Trump je "brilantní a talentovaná osobnost"

Putin podpořil kandidaturu Donalda Trumpa na funkci amerického prezidenta

17. 12. 2015

čas čtení 1 minuta

Ruský prezident do určité míry podpořil kandidaturu Donalda Trumpa na funkci amerického prezidenta. Vyjádřil názor, že doufám, že Trumpovo zvolení americkým prezidentem by zlepšilo vztahy Moskvy s USA.

"Je to opravdu brilantní a talentovaná osobnost, o tom není pochyb. Nám nepřísluší posuzovat jeho vlastnosti, to je úkolem amerických voličů, ale je absolutním vůdcem v americkém prezidentském závodě," řekl Putin po své výroční konferenci v Moskvě. Jeho výroky citovala tisková kancelář Interfax.

"Říká, že se chce přesunout k novému, podstatnějšímu vztahu, hlubšímu vztahu s Ruskem, jak bychom to mohli nepřivítat? Samozřejmě, že to vítáme," řekl Putin.

Trump se už dlouho snaží zdůrazňovat svou podobnost Vladimíru Putinovi, jehož vlastnosti jako silného muže jsou atraktivní pro vyloučené vrstvy obyvatelstva, a činí často poněkud "barvité" výroky, podobně jako Putin. Minulý měsíc Trump tvrdil, že "zná Putina velmi dobře", protože byli oba tématem reportáží v pořadu americké televize 60 minutes, i když obě reportáže byly zcela samostatné a byly natočeny každá na jiném kontinentu.

Během republikánské debaty v září řekl Trump, že až vyhraje prezidentské volby, zahájí období vřelých vztahů mezi USA a Ruskem. "Já bych s ním mluvil, já s ním určitě vyjdu," řekl. "Myslím, že bych dobře vycházel se spoustou světových politiků, s nimiž Spojené státy nyní dobře nevycházejí."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6472

Diskuse

Obsah vydání | 18. 12. 2015