Hillary Clintonová: Britský premiér Cameron je "nejistý, nezkušený, nečitelný a neangažovaný"

4. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

V Americe vyšlo najevo, že americká kandidátka na prezidenta Hillary Clintonová označila ve svých emailech britského konzervativního premiéra za "aristokratického, nejistého, nezkušeného, nečitelného a víceméně neangažovaného". Londýnského konzervativního primátora Borise Johnsona označila za "konzervativního klauna-prince" (slovní hříčka "clown prince" s výrazem "crown prince" - korunní princ. O Johnsonovi se uvažovalo jako o možném novém šéfovi Konzervativni strany.)

Hodnocení pro Clintonovou napsal její poradce Sidney Blumenthal, který také varoval, že Cameronův přístup k zahraniční politice je motivován tím, že "potřebuje podporu své strany". "Cameronovy politické imperativy ho tlačí doprava. Jeho budoucím problémem je, že nechce být politikem, který vyčlení Británii z Evropské unie, ale umisťuje se do postavení, kde nebude moci zabránit své straně, aby to neudělala."

K těmto odhalením dochází v době, kdy je Washington obviňován, že se snaží zasahovat do britské domácí politiky. Obama dvakrát v minulých měsících apeloval na Británii, aby nevystupovala z Evropské unie.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6355

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2015