Muži, ozvěte se!

23. 7. 2015 / Jan Sláma

čas čtení 1 minuta

Včera jsem si sedl do vlaku příměstské dopravy. Jmenuje se to City Elefant. Jezdí parádně potichu, nedrncá a má klimatizaci. Prý běží naplno, říkala paní průvodčí. Pobíhala po vlaku jako čamrda v sukni. Pak se šla ochladit do vedlejšího vagonu. Tam je prý zase chladno. Třebaže bylo teprve deset hodin, bylo u nás k padnutí.

A tu mne napadlo poradit mužské polovině národa, aby si to dále nenechávala líbit. Ženy a dívky se zmocnily pánských kalhot už někdy před sto lety. A lebedí si. Když se jim to hodí jdou v kalhotách a když je teplo nebo se chtějí líbit, obléknou sukni.

Když vidím bankéře nebo politiky v jejich černých uniformách, je mi jich líto. Nedokážou se vzepřít konvenci. Ti odvážnější si vezmou alespoň nějakou veselejší kravatu, ale těch je málo. Ještě jsem neviděl bankéře či poslance v kraťasech. Hned by vypadali veseleji. Veselejší by možná byl i národ, protože by snad z veseleji vypadajících politiků nemohly vypadávat tak stupidní a protilidové nápady.

Bohužel, vesele oblečených žen je v těchto kategoriích jen málo a nedokážou rozbít pochmurně vypadající celkový dojem.

I taková konzervativní země jako je Velká Britanie nechávala své koloniální vojáčky chodit ve slušivých kraťasech vylepšených punčoškami.

Navrhuji proto, aby státní zaměstnanci mužského pohlaví nosili za teplého počasí krátké kalhotky dobrovolně, v obvyklé barvě jejich uniforem, tedy úředníci černé, železničáři modré, vojáčci zelené a pánům politikům, aby jejich poslanecké kluby doporučily nosit krátké kalhotky v jejich klubových barvách.

Výsledek by rozhodně byl ku prospěchu věci a zasedání poslanců, eventuálně schůze stran, by vypadaly radostněji. A co víc, případný cizí živel by byl hravě hned odhalen.

0
Vytisknout
13143

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2015