Podpořte pronásledované britské vysokoškolské odboráře

29. 4. 2014

čas čtení 1 minuta

Glasgow University podrobila dva odboráře disciplinárnímu řízení za to, že informovali studenty o důvodech učitelské stávky.

Dva zaměstnanci University of Glasgow, stejně jako mnoho dalších členů odborového svazu britských univerzitních učitelů UCU po celé Británii, přeposlali svým studentům standardní dopis od generální tajemnice odborového svazu Sally Huntové, vysvětlující, proč univerzitní učitelé stávkovali. Za to s nimi univerzita zahájila disciplinární řízení.

Odborový svaz britských univerzitních učitelů UCU zdůrazňuje, že bude hájit právo svých členů, zaměstnaných ve školství, na komunikaci se svými studenty o otázkách, které jsou pro ně důležité. Právo být členem odborového svazu je základní lidské právo, zakotvené v článu 11 Evropské konvence o lidských právech, je to právo, jehož součástí je i právo nebýt trestán za účast na legální stávce.

Schůze odborového svazu UCU na univerzitě v Glasgow schválila rezoluci na podporu obou svých pronásledovaných členů. Můžete je podpořit podepsáním petice, požadující, aby rektor Glasgow University zrušil závěry disciplinárního řízení s těmito odboráři.

Petice je umístěna ZDE

0
Vytisknout
6616

Diskuse

Obsah vydání | 30. 4. 2014