Ministře financí Babiši, jako kterou firmu?

10. 4. 2014 / František Štván

čas čtení 1 minuta

Stát chcete řídit jako firmu, aniž by jste řekl jakou. Je to hodně důležité, neboť je to stát, kdo dává firmám legislativní otěže, aby ze zaměstnanců nenadělaly otroky. Je to stát, který na ně posílá finančák, zdali ho neokrádají, a mnohé tak také činí. Je to stát, který na ně posílá hygienické či o životní prostředí pečující inspekce, neboť firmy jsou v zájmu úspor schopné doslova čehokoliv. Kdybyste pane ministře Babiše řekl - jako firmu, která na 100% ctí zákony a důstojné sociální potřeby a jistoty i toho nejposlednějšího zaměstnance - pak dobrá, ale tak se má přeci chovat podle ÚSTAVY sám stát!!! Ale jen jako firmu? Kterou?

ProMoPro? Amazon?

Jako firmu Prosperite, de iure podnikající jako pracovní agentura, de facto jako nelegální zaměstnavatel? Jako firmu či firmy, které jsou příčinou vašeho přesvědčení, že je ve zdravotnictví černá díra? Jako firmy, jejichž šibalství stojí za výší našeho státního dluhu? Jako firmu Agrofert, která pobírá miliardové státní dotace, aby si následně koupila vydavatelství MAFRA, zatímco potřební lidé musí sociálce dokazovat, že nevlastní nadbytečný majetek, díky jehož prodeji by jim stát nemusel vyplácet sociální dávky(dotace) na prach obyčejné přežití?

Tyto otázky vám kladu jenom proto, abych vám poradil, že byste měl konkretizovat svoji stěžejní politickou vábničku, na kterou vám nevím proč skočili i lidé, kteří si nad výplatní páskou běžně povzdychnou, že je jejich firma okrádá.

Vůbec si neuvědomují, že tak činí možná proto, aby byla bohatá jako vaše firmy.

Zkrátka a dobře. Za aseptickou poctivost které firmy, podle které chcete řídit stát, strčíte v roli strážce státní pokladny ruku do ohně? Za své firmy? ANO?

0
Vytisknout
10192

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2014