Co bylo špatně na nedělní demonstraci

9. 4. 2013 / Milan Valach

čas čtení 6 minut

Milan Daniel se snaží obhájit pozitivní přínos demonstrace Holešovské výzvy a některých dalších iniciativ 7.4 2013 v Praze ZDE. Ano, tato vláda nemá legitimní právo vládnout, ano, současný systém se rozkládá. Chudí jsou okrádání a bohatí dále bohatnou (Nejbohatších Čechů přibývá i v krizi. Jak se baví? ZDE).

Na postižené nejsou peníze a lidé s amputovanou nohou jsou škrtem úřednického pera uzdravováni ZDE a ZDE a rovněž ZDE.

Zato na kontech v daňových rájích je jich více než dost, ZDE a ZDE.

Jestliže se povaha společnosti pozná podle toho, jak se chová ke svým nejslabším, pak žijeme v odporném nelidském systému založeném na sobectví kapitalistických elit. Jak již před mnoha lety napsal F. Peroutka: pro kapitalistu je člověk jen položka v účetní knize.

Ano, je nutné demonstrovat. Demonstrace, stávky a všechny další formy občanského odporu jsou za této situace jen projevem pudu sebezáchovy. Avšak...!!! Ne každý odpor ústí do změny společenského systému směrem k větší humanitě a skutečné demokracii.

Hněv, existenční strach středních a nižších středních vrstev, to již tady bylo. Moralizující nenávist obviňující zloděje nahoře stejně jako "socky" dole, které "musíme živit", se šíří touto společností. Výbušnou směs pak dotváří naprostá neznalost vlastních příčin problémů a iluze o podstatě kapitalismu. To vše představovalo mentální základnu vzestupu nacistické strany. A právě tímto směrem máme silně nakročeno.

Organizátoři osvědčili právě tuto naprostou zmatenost ZDE.

Z článku vyjímám tyto požadavky Holešovské výzvy: "demise vlády, výměny zkorumpovaných politiků, ale i státních zástupců, soudců, vedení policie, manažerů státních podniků".

Do očí bije chaotičnost těchto požadavků, nechtějí až tak změnu systému, i když o ní mluví, chtějí nastolit systém své osobní moci, v němž oni budou rozhodovat který soudce, či policista musí odejít. Na základě čeho? Jejich vlastní libovůle! Toto jsou zárodky autoritářského, fašistického režimu. Systému absolutní moci jedinců, kteří se sami jmenovali do vedení.

A kdo to diktuje? Jaká je míra demokracie v jejich vlastní organizaci? Nulová. To oni sami se jmenovali.

V České republice je přes 8 milionů voličů, několik jedinců, organizátorů demonstrace, více jich není, se rozhodlo, že budou řídit tento stát. A to vše teď hned. To má být cesta k větší demokracii? To není výsledek masových protestů, statisícových demonstrací po celé republice, integrované požadavky rozsáhlé sítě místních aktivních buněk, to jsou ultimativní požadavky několika megalomanů.

O míře jejich demokratičnosti svědčí hrozba Miloši Zemanovi. Pokud nepřijde na jejich demonstraci, není legitimní prezident ZDE.

Vědí ti pánové vůbec, co to je legitimní?

Pokud by se našlo 1000 lidí (tedy asi dvakrát tolik, kolik jich bylo na demonstraci), a jistě by se snadno našli, kteří by prohlásili opak, totiž že není legitimní prezident, když na tu demonstraci půjde, zbývá pak co? Rvačka v ulicích!

Pokud dělaly protivládní demonstrace odbory, pánové Ponert a SKDE neváhali narušovat demonstraci hlasitou reprodukcí.

Také ukázka jejich demokratičnosti.

Pak se diví, že ostatní organizace a odbory s nimi nechtějí nic mít.

A nedosti na tom. Hlavní organizátor, pan Popelka pozval na demonstraci i DSSS ZDE.

Neonacisté v protivládním hnutí, to jsem raději pro tuto vládu.

Chaos v hlavách organizátorů, v tom lepším případě, se projevil i jejich spojenectvím s pány Stehlíkem (bývalý majitel Poldi Kladno), krajně pravicovým ekonomem Pavlem Kohoutem, pro nějž jsou i současné reformy málo asociální a přímou demokracii si představuje tak, že bychom mohli mít referendum jednou za dvacet let. Ovšem jen pokud si je sami zaplatíme (viz jeho knihu Úsvit).

Profesionální pódium, velkoplošná obrazovka a zvláštní vlak vypravený z Ostravy byl zřejmě dar pana Bárty z VV. "Díky" jeho politické straně, jako podnikatelského projektu, existuje současná asociální vláda, na jejíž činnosti se po určitou dobu VV podílely. VV ztratily dobré jméno a přispěly k diskreditaci myšlenky přímé demokracie. Ztracené jméno se zpět získat nepodaří. Rozhodně ne v horizontu několika málo let. A kdo se s nimi spojí, toho potáhnou ke dnu.

Názor, ke kterému se hlásí jeden z řečníků na demonstraci 7. 4. 2013, T. Okamura: "A je fakt, že inteligence různých etnik a ras je různá a žádný vzdělávací program s tím nepohne. A naopak emancipace žen bílé rasy v důsledku přináší duševní úpadek celé rasy, to proto, že talentované a chytré ženy mají čím dál méně dětí, protože se věnují kariéře. Naopak ženy s minimem duševních schopností se živí tím, že rodí stále dokola děti, na které berou sociální dávky." viz ZDE.

Původně se toto jmenovalo sociální darwinismus ZDE a stalo se to jedním ze zdrojů nacistické ideologie.

A jaké je z toho všeho poučení? Ne každá protivládní aktivita je dobrá. Některé mohou mít horší následky, než současná vláda, i když i tyto aktivity jsou výsledkem jejího působení.

I cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

Občané volte pozorně, s kým se spojujete! A pamatujte: Důležitější, než to, proti čemu jste, je, pro co jste. A jsme-li pro demokratičtější společnost, již sami se musíme chovat jako přesvědčení demokraté. Kdo prosazuje přímou demokracii, sám se jí musí řídit, a to především ve své vlastní skupině či organizaci.

0
Vytisknout
15338

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2013